Διαιτησία Κέλετ: Ντράπηκε και η ντροπή, ξεχείλισε η μπόχα – Η «σφαγή» του αιώνα σε βάρος του Ολυμπιακού


Σημεία και τέρατα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1. Ο Δανός διαιτητής Κέλετ έδωσε ένα πέναλτι στο 97’, που δεν είναι μόνο ανύπαρκτο, αλλά ντράπηκε και η ντροπή. Τέτοια «σφαγή» δεν έχει προηγούμενο. Ξεχείλισε η μπόχα.

SUPER LEAGUE 2022-23

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Κέλετ (Δανίας)

Βοηθοί: Χούμελγκααρντ (Δανίας),

Σκίτε (Δανίας)

4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

VAR: Σούνμπεργκ (Δανίας)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

2': Σωστά ο βοηθός Χούμελγκααρντ υπέδειξε οφσάιντ τον Σπόραρ του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

29-30': Σωστά ο ίδιος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Παλάσιος του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση που κατέληξε γκολ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με τον βοηθό και δεν μέτρησε το γκολ.

45': Ο Κέλετ έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Άνταμ Τσέριν για αντιαθλητική συμπεριφορά, κράτησε τον αντίπαλο του (Χουάνγκ) από την φανέλα.

49': Υπήρξε πέσιμο του Παλάσιος στην περιοχή πέναλτι του Ολυμπιακού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με τον διαιτητή, το πέσιμο προήλθε από τραυματισμό του, που στην συνέχεια αντικαταστάθηκε.

58': Ο διαιτητής έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μπένιαμιν Βέρμπιτς για διαμαρτυρία.

74: Επρεπε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Σπόραρ μάρκαρε αντικανονικά τον Παπασταθόπουλο.

76': Σωστά ο βοηθός Σκίτε υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Σποραρ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση που κατέληξε γκολ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με τον βοηθό και δεν μέτρησε το γκολ.

85': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μπερνάρ, για ριψοκίνδυνο παίξιμο από πίσω στον Άβιλα.

90+7': Ανύπαρκτο το πέναλτι σε βάρος του Αβιλα, με το οποίο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός. Ο Ισπανός ακούμπησε στο στήθος τον Ιωαννίδη που έκανε λες και το χτύπησε ρεύμα. Πρόκειται για φυσιολογική ενέργεια του παίκτη του Ολυμπιακού και για θέατρο του αντιπάλου του. Είχε δώσει πέναλτι, ενώ πρώτα έπρεπε να πάει στο VAR. Επρεπε να πάει να δει τη φάση, όπως έκανε μετά από πιέσεις των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Αβιλα δεν έπρεπε να δεχθεί ούτε κίτρινη κάρτα. Τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές και είναι φυσιολογικές. Δεν βρήκε τον αντίπαλό του στο κεφάλι ή στο λαιμό. Δεν βλέπει τον αντίπαλό του.

Μήπως, ο Κέλετ κλήθηκε στο VAR επειδή ο Σούνμπεργκ διαφώνησε αν είναι πέναλτι;

 

Σχόλια