Πάλι φάλτσα κατά του Ολυμπιακού ο Διαμαντόπουλος, με αποκορύφωμα ότι «έπνιξε» αποβολή, με ευθύνη και του Κουτσιαύτη - Επρεπε να δώσουν επανάληψη και στο πέναλτι


SUPER LEAGUE 2022-23

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας),

Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Κουτσιαύτης (Άρτας)

AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

 

33': Κακώς ο Τριανταφύλλου υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Μασούρα. Επρεπε να αφήσει πρώτα να ολοκληρωθεί η επίθεση και μετά να σηκώσει την σημαία του. Πάντως, δεν υπήρξε ριπλέϊ από την κάμερα που ήταν στην ευθεία για να φανεί αν ήταν σωστή η απόφαση του βοηθού.

34': Ο Τριανταφύλλου έπρεπε μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης (σουτ του Μακαμπού και απόκρουση από τον τερματοφύλακα), να υποδείξει τον Μασούρα οφσάιντ που ήταν οφσάιντ, πριν κάνει την ασίστ. Φυσικά, αν είχε μπει γκολ θα είχε ακυρωθεί μέσω VAR. Το λάθος του βοηθού στο 33' ήταν ποιο σοβαρό που έκοψε άμεσα την επίθεση του Ολυμπιακού, από ότι αυτή εδώ στο 34'.

40': Ο Διαμαντόπουλος έπρεπε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο επιθετικός του ΟΦΗ σήκωσε ψηλά το πόδι του προβολή προς τα χέρια και το σώμα του τερματοφύλακα Τζολακη. Το πλεονέκτημα δεν εφαρμόζεται ποτέ στη μικρή περιοχή της αμυνόμενης ομάδας, γιατί υπάρχει κίνδυνος ο αμυντικός στην συνέχεια να χάσει την μπάλα, όπως και έγινε και έκαναν επίθεση ξανά ο ΟΦΗ που τελικά αυτός ευνοήθηκε από το πλεονέκτημα και όχι ο αμυνόμενος Ολυμπιακός. Ο ΟΦΗ έκανε το 1-0.

44': Σωστά, ο Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ.

52': Σωστή η απόφαση του Διαμαντόπουλου να δώσει το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Βρουσάι από τον Μεγιάδο. Μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα έπρεπε ο VAR να συστήσει στο διαιτητή να δώσει επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, είχαν μπει εντός περιοχής παίκτες του ΟΦΗ πριν την εκτέλεση του. Δεν το αναφέρουμε επειδή ο Χάμες έχασε το πέναλτι αλλά επειδή υπάρχει ο κανονισμός και πρέπει να τον εφαρμόζουν.

56': Κακώς, ο Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπακαμπού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, η μπάλα πήγε στον επιθετικό από παίξιμο του αντιπάλου του Μπαλογιάννη.

58': Σωστά, ο Τριανταφύλλου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ.

84': Ο ΟΦΗ έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες, καθώς ο Μαρινάκης έπρεπε να αποβληθεί. Το μαρκάρισμα του παίκτη του ΟΦΗ στον Βαλμπουενά  δεν είναι για κίτρινη κάρτα που έβγαλε ο Διαμαντόπουλος αλλά για κόκκινη.  Ο αμυντικός των γηπεδούχων έκανε φάουλ πρώτα με αριστερό του πόδι και στην συνέχεια με το δεξί του πόδι κλώτσησε ψηλά στο μηρό του με βίαιο τρόπο τον αντίπαλο του (επίσης δεν υπήρξε καμία πιθανότητα να παίξει την μπάλα), έπρεπε να τον αποβάλλει με κόκκινη κάρτα, κακώς ο VAR (= Κουτσιαύτης) δεν σύστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ:





Σχόλια