«Χειρουργική» διαιτησία από τον Φωτιά – Χωρίς ίχνος ντροπής


Ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος 1-1 ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης. Χωρίς ίχνος ντροπής είχε μια «χειρουργική» διαιτησία. Όχι μόνο σφύριξε με δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά ανακάλυπτε φάσεις ή «έπνιγε» περιπτώσεις μόνο και μόνο για να αδικήσει τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία του θα πρέπει να προβάλλεται σε «χειρουργικά» σεμινάρια και είναι ντροπή.

Οι τρεις από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες σε βάρος του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτες. Ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των παικτών του Βόλου δήθεν για τραυματισμό και δεν έβγαλε ούτε μια κίτρινη. Ειδικά η καθυστέρηση στην διπλή αλλαγή του 85’ (Μπατόκιο αντί Μπαριέντος και Πίρινεν αντί Οζέγκοβιτς) αγγίζει τα όρια της ξευτίλας. Οι δυο παίκτες βγήκαν με προκλητική καθυστέρηση και ο Φωτιάς απλά τους κοίταζε.

Οσο για τα φάουλ; Επτά υπέρ του Ολυμπιακού και 12 υπέρ του Βόλου. Εδινε με το παραμικρό στους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλίας, δεν σφύριζε αυτά υπέρ των «ερυθρόλευκων». Αποκορύφωμα ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ρέαμπτσιουκ στο 95'. Ακόμη, κράτησε 7' καθυστερήσεις όταν παίχτηκε καθαρό ποδόσφαρο μόνο για 15'. Για παράδειγμα ΑΕΚ-Βόλος 0-1 είχε 10'.

SUPER LEAGUE 2022-2023

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 1-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής),

Μεϊντανάς (Αχαΐας)

4ος Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Θ. Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Ιωσηφόγλου (Αθηνών)

3': Κακώς ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Ολυμπιακού (στον Μασούρα).

19': Ο Φωτιάς έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μπαριέντος του Βόλου για ριψοκίνδυνο παίξιμο, επίσης ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση.

21': Σωστά ο Μεϊντανάς υπέδειξε άμεσα οφσάιντ παίκτη του Ολυμπιακού.

37': Υπήρξε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Ντελετιτς μάρκαρε ριψοκίνδυνα τον Βαλμπουενα, ο Φωτιάς έπαιξε το πλεονέκτημα, όμως έπρεπε στην επόμενη διακοπή να του υποδείξει την κίτρινη κάρτα.

41': Σωστά ο Μεϊντανάς υπέδειξε άμεσα οφσάιντ τον Μασούρα.

41': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Βρσάλικο για ριψοκίνδυνο παίξιμο, το μαρκάρισμα του στον Ντέλετιτς δεν ήταν ριψοκίνδυνο, αφού έπαιξε την μπάλα χωρίς να έχει έρθει σε επαφή στα πόδια του αντιπάλου του. Επίσης, πιο πριν είχε χαριστεί δύο φορές σε παίκτες του Βόλου.

46': Σωστά ο Β βοηθός υπέδειξε άμεσα οφσάιντ σε βάρος του Οζέγκοβιτς.

47': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ρέαμπτσιουκ για ριψοκίνδυνο παίξιμο, το μαρκάρισμα του δεν ήταν ριψοκίνδυνο.

54': Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τσοκάνη του Βόλου για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

57': Σωστά η Κουρομπύλια υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Αραμπι.

60': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κούντε για το στιγμιαίο κράτημα, που δεν είχε σκοπό για ανακοπής υποσχόμενης επίθεσης.

81': Ανύπαρκτη η κίτρινη κάρτα στον Μπα, υπερβολικό και το φάουλ, άλλα παρόμοια υπέρ του Ολυμπιακού δεν τα έδωσε.

90+3': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Σιέλη του Βόλου για αντιαθλητική συμπεριφορά (κράτησε τον αντίπαλο του από την φανέλα).

95': Δεν έδωσε πέναλτι σε σπρώξιμο στον Ρέαμπτσιουκ.

Σχόλια