Τα τρία... εμπόδια που εγκλωβίζουν την ΕΠΟ


Η ΕΠΟ, ακόμη και με την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη με 66 ψήφους στους 68, δεν άλλαξε σελίδα. Παράλληλα, απέχει πολύ από το να βρει τον κανονικό δρόμο, έστω και αν ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 ανέλαβε τα ηνία της, ως πρόεδρος κοινής αποδοχής που πλέον δεν είναι.

Η ΕΠΟ είναι στο ναδίρ. Κανείς δεν την... αντέχει. Υπάρχει μια τριπλή... θηλιά η οποία εμποδίζει την ΕΠΟ από το να πάρει αναπνοές και να αφιερωθεί στο καλό του ποδοσφαίρου, όμως παραμένει εγκλωβισμένη σε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων. Ας δούμε τα εμπόδια:

1) Η πρώτη θηλιά της ΕΠΟ είναι ότι η ομοσπονδία βρίσκεται στη δίνη του «εμφυλίου» πολέμου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι έξι σύμβουλοι εξελέγησαν με σφραγίδα ΑΕΚ και οι πέντε με τις... ευλογίες του ΠΑΟΚ. Ήδη γεύση «εμφυλίου» πήραμε με την κόντρα για τον Φιλιππούση. Παράλληλα, τσακώνονται και μεταξύ τους, καθώς το μπλοκ του βορρά έχει γίνει άνω κάτω επειδή ο Μ. Γκαγκάτσης κατηγορείται ότι έχει κάνει πολλές παραχωρήσεις στο μπλοκ του νότου, με συνέπεια η «συμμαχία» να είναι μόνος τους τύπους και ο ΠΑΟΚ να είναι... ουρά της ΑΕΚ στο Πάρκο Γουδή,

2) Το οικονομικό πρόβλημα της ΕΠΟ είναι μεγάλο. Έγινε ακόμη μεγαλύτερο με τις προσλήψεις των golden boys και όσοι υπάλληλοι έφυγαν, αυτό έγινε για να έρθουν άλλοι. Κάποιοι μιλάνε και για διπλάσιο αριθμό υπαλλήλων. Τα υψηλόβαθμα στελέχη θα αυξηθούν επειδή η Ολιστική Μελέτη προβλέπει κι άλλα, με την ελπίδα να αυξηθούν τα έσοδα.

3) Ο Ζαγοράκης, με απόδειξη το 6-5 στους συμβούλους, είναι πρόεδρος χωρίς η Εκτελεστική Επιτροπή να είναι με το μέρος του. Δεν επέλεξε ο ίδιος τους συμβούλους του ούτε τους συνεργάτες του, καθώς ο Φιλιππούσης προτάθηκε από το μπλοκ του νότου για εκτελεστικός γραμματέας.

 

Σχόλια