Ο Κλάτενμπεργκ και η... καυτή πατάτα


Ο Κλάτενμπεργκ την είδε μόνο... προβλεπόμενος! Εκτός αν έφυγε και για διακοπές καθώς δεν έχει άγχος. Ο μισθός-μαμούθ γράφει, η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, όμως πέρα βρέχει και για τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, και για τον πρόεδρο της ΚΕΔ.

Ο Αγγλος, πρόεδρος της ΚΕΔ, δεν θέλησε να ...ιδρώσει σχολιάζοντας τη διαιτησία του Ολλανδού, Ντάνι Μακέλι στον τελικό Κυπέλλου. Εντάξει, για το πρωτάθλημα έκανε τηλεκριτική, όμως γιατί να... υποτιμήσει τον τελικό Κυπέλλου που είναι και διοργάνωση της ΕΠΟ;

Δεν έχει και δικαιολογία επειδή η διαιτησία του Μακέλι ήταν... καυτή πατάτα. Ενώ έδωσε εύκολα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, δεν έκανε το ίδιο στην ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Βαρέλα και του Μασούρα από τον Πασχαλάκη, ειδικά σε αυτή, στη δεύτερη, την περίπτωση. Δεν λέμε ότι Μακέλι αλλοίωσε το αποτέλεσμα, όμως θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τον Κλάτενμπεργκ για το αν υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Ελ Αραμπί, πριν το πέναλτι υπέρ του Σβαμπ, με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Η αδικία κατά του Ολυμπιακού, τουλάχιστον για το πέναλτι του Πασχαλάκη στον Μασούρα στο 55’ του τελικού Ολυμπιακος-ΠΑΟΚ 1-2, που δεν καταλόγισε ο Ολλανδός Μακέλι, φαίνεται και από την τηλεκριτική που έκανε ο Αγγλος για διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν σε αγώνες πρωταθλήματος. Και οι δυο περιπτώσεις, φάσεις-καρμπόν με την παράβαση κατά του Μασούρα, αφορούν αγώνες του ΠΑΟΚ την 12η και τη 14η αγωνιστική.

Για το ματς της 12ης Αγωνιστικής Αρης-ΠΑΟΚ 1-0 ο Κλάτενμπεργκ είχε σχολιάσει ότι στο 38’ σωστά ο Ολλανδός διαιτητής Ναιχάους έδωσε πέναλτι στον Αρη, σε ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη. Το ίδιο είπε και για το ματς της 14ης αγωνιστικής ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1. Στο 95’ ο Σφιντέρσκι βρέθηκε στο έδαφος σε βουτιά του γκολκίπερ Νάγκι στα πόδια του και ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) έδωσε πέναλτι, με το οποίο ο Βιεϊρίνια έκανε το 1-1.

Άρα και ο Μακέλι έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να πάει κάτι άλλο ο Κλάτενμπεργκ με βάση τις δυο τελευταίες φάσεις; Θα ήταν σα να τα έβαζε με τον εαυτό του!

Σχόλια