Το... κλειδί για Ζαγοράκη και ο... χαμός στο μπλοκ του βορρά


Όλα είναι ρευστά. Όλα στην ΕΠΟ είναι στον αέρα και κανείς δεν ξέρει την επόμενη μέρα, τι ξημερώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη μια το κρας τεστ του Ζαγοράκη από την άλλη το... άνω κάτω στο μπλοκ του βορρά, επειδή υπάρχουν διαφωνίες με την πολιτική του Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης να διεμήνυε ότι θα παραιτούνταν επειδή ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης έκανε υπέρβαση αρμοδιοτήτων στην ΕΠΟ και παράλληλα ο Μάκης Γκαγκάτσης να έστελνε επιστολή ότι δεν ήταν αρμόδιος για ανακατάξεις-τοποθετήσεις υπαλλήλων, όμως αυτό το... σόου τελείωσε! Το επόμενο έχει σχέση με την ΓΣ της ΕΠΟ που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου.

Μπορεί η ΓΣ να είναι τακτική, όμως το «καυτό» θέμα έχει να κάνει με τις αλλαγές στην ΕΠΟ που προτείνονται μέσω τη Ολιστικής Μελέτης. Ολόκληρη ΟΥΕΦΑ ήρθε για να στηρίξει τον Ζαγοράκη σε αυτή την... προσπάθεια και επίσημα να μας πουν ότι οι αλλαγές είναι υποχρεωτικές, ωστόσο η ΓΣ της ΕΠΟ αποτελεί κρας τεστ για τον πρόεδρο.

Για να περάσουν οι αλλαγές χρειάζονται 51 ψήφοι, σύνολο 69. Όμως, το σύστημα δεν τις θέλει και βάζει μπροστά τις ΕΠΣ.  Στο πλευρό του Ζαγοράκη είναι η ΟΥΕΦΑ που έμαθε για τα... συνεργεία στη διαιτησία και την έλλειψη ανεξαρτησίας της ομοσπονδίας.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, προέκυψε και... θέμα στο μπλοκ του βορρά. Εκεί υπάρχει δυσαρέσκεια, αρκετών προέδρων ΕΠΣ σχετικά με την πολιτική του Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ, όπου ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να γίνει η... ουρά της ΑΕΚ. Οι πρόεδροι ΕΠΣ «βράζουν» επειδή δεν πήραν θέσεις σε επιτροπές, οι σύμβουλοι της ΕΕ για τον ίδιο λόγο αλλά και γιατί δεν τους υπολογίζουν. Όπως λένε τους έχουν για να ψηφίζουν «ναι σε όλα» και να ταυτίζονται με το μπλοκ του νότου.

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν και στον Ιβάν Σαββίδη. Όπως λένε, ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν είναι ο μοναδικός συνομιλητής του για θέματα της ΕΠΟ.

Άραγε, ο Ζαγοράκης είναι ευχαριστημένος από τη στήριξη του μπλοκ του βορρά;  

Σχόλια