Το σχέδιο του Κλάτενμπεργκ για επαγγελματική διαιτησία με... χρυσάφι!


Σε δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν ο Κλάτενμπεργκ δεν έκρυψε ότι ενδιαφέρεται για την καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας στη Σούπερ Λίγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της νέας σεζόν, ο Κλάτενμπεργκ θέλει να δημιουργήσει πίνακα επαγγελματιών διαιτητών, παράλληλα με αυτόν της Σούπερ Λίγκας, ο οποίος θα στελεχωθεί από10-12 ρέφερι οι οποίοι θα υπογράψουν κλειστό τριετές συμβόλαιο έναντι 70.000 ευρώ τον χρόνο οι οποίοι θα ορίζονται συνέχεια.

Γίνεται αντιληπτό, με βάση τους φετινούς ορισμούς του Κλάτενμπεργκ, ότι αυτοί θα είναι ρέφερι που έπρεπε να φύγουν επειδή έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο. Βέβαια, για να καθιερωθεί επαγγελματική διαιτησία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Σούπερ Λίγκα, επειδή οι ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλλουν συνολικό ποσό 700.000 ευρώ για δέκα ρέφερι, συν τα έξοδα διαμονής και μετακινήσεων για τους αγώνες.

Η αμοιβή είναι υψηλή, επειδή όσοι διαιτητές δεχθούν θα πρέπει να αφήσουν τις δουλειές τους, με άδειες άνευ αποδοχών και θα έχουν αποκλειστική απασχόληση μόνο τη διαιτησία. Αυτοί θα παίζουν συνέχεια παιχνίδια. Δεν ήταν τυχαίες κάποιες δοκιμές του Κλάτενμπεργκ με «διπλοβάρδιες» στο VAR ή με διπλό ορισμό τόσο στο γήπεδο όσο και στο VAR το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Ένα θέμα είναι πως θα τιμωρείται ένας διαιτητής ο οποίος θα αλλοιώνει αποτέλεσμα αγώνα; Εντάξει, ούτε τώρα τον τιμωρούν, όμως τυπικά ισχύει και προκαλούν εξίσου με τον ρέφερι, όταν δεν το κάνουν.

Αν λάβουμε υπόψη τους ορισμούς θα προταθεί να γίνουν επαγγελματίες,διαιτητές όπως οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Τζήλος (Λάρισας), Φωτιάς (Πέλλας), Μανούχος (Αργολίδας), Ευαγγέλου (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) οι οποίοι έχουν κάνει σημαντικά λάθη και κατά την άποψη πολλών δεν έπρεπε να είναι στους πίνακες, άσχετα αν ο Κλάτενμπεργκ υπολογίζει πρώτα σε αυτούς.

Επίσης, ο Κλάτενμπεργκ που ήδη το έχει θέσει στην ΟΥΕΦΑ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη του συνέντευξη, αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης διαιτητών ανέφερε: «Το όνειρό μου είναι να έχουμε επαγγελματίες διαιτητές στην Ελλάδα. Διαιτητές που θα έχουν μόνο αυτό ως απασχόληση και θα τους προσφέρει ισορροπία και όχι να ανησυχούν διότι έχουν και τη δουλειά τους. Για τα προς το ζην. Θα έχουν πιο καλή ισορροπία. Υπήρξα επαγγελματίας για 13 χρόνια και το ξέρω καλά αυτό»...

Ο Κλάτενμπεργκ είναι στον κόσμο του! Είναι αδύνατο να προχωρήσει σχέδιο με επαγγελματίες διαιτητές όταν όλες οι ομάδες θέλουν να ορίζονται ξένοι τόσο στο χορτάρι όσο και στο VAR.

 


Σχόλια