Δίνουν... βραβεία σε διαιτητές που «έβγαλαν μάτια»


Αφού ο Κλάτενμπεργκ δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές που υποσχέθηκε, θέλει να κάνει... μόνιμους ρέφερι σαν τους Σιδηρόπουλο, Φωτιά, Ευαγγέλου, Τζήλο, Παπαδόπουλο, Μανούχο που έπρεπε να είναι σπίτι τους. Ο λόγος είναι ότι έχουν κάνουν πολλά λάθη και απόδειξη της κακής εικόνας της διαιτησίας είναι ότι έρχονται ξένοι ρέφερι για τα ντέρμπι και παράλληλα οι ομάδες ζητούν συνέχεια ξένους διαιτητές. Αναφερόμαστε ειδικά σε αυτούς επειδή ο πρόεδρος της ΚΕΔ τους χρησιμοποιεί συχνά και δεν τιμωρούνται ή τιμωρούνται ελάχιστα, παρότι κάνουν λάθη. Υπογραμμίζουμε ότι η κριτική είναι αγωνιστική.

Όλα αυτά, τα γράφουμε επειδή ο Κλάτενμπεργκ θέλει επαγγελματική διαιτησία. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και λίστα δέκα ρέφερι που προορίζονται για επαγγελματίες στην οποία είναι οι διεθνείς Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, Τζήλος αλλά και οι Ευαγγέλου, Γκορτσίλας, Καραντώνης, Μανούχος και Κουτσιαύτης.

Πάντως, και στο παρελθόν είχε υπάρξει σχέδιο για επαγγελματική διαιτησία που όμως δεν υλοποιήθηκε. Το βασικό εμπόδιο έχει να κάνει με την εκτίναξη των ήδη τρομερών εξόδων που αυξήθηκαν σημαντικά και λόγω του VAR. Σύμφωνα με το σχέδιο οι ρέφερι που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο θα παίρνουν 70.000 ευρώ ετησίως και θα δεσμεύονται για τρία χρόνια.

Ο Κλάτενμπεργκ θέλει να προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία η οποία δεν περιλαμβάνεται στην Ολιστική Μελέτη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την υποστηρίζουν οι ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θεωρεί ότι οι ρέφερι (σ.σ. οι διεθνείς θα υποχρεωθούν να γίνουν επαγγελματίες) θα έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν και να ανέβουν επίπεδο, το οποίο στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό. 

 

 

 

Σχόλια