Κλάτενμπεργκ: Οι ξένοι διαιτητές που φέρνει είναι αντιστρόφως ανάλογοι του μισθού που παίρνει - Ανύπαρκτες οι διεθνείς σχέσεις του, ρίχνει βάρος μόνο στη... λεζάντα της τηλεκριτικής


Οσο κανείς δεν ασχολείται με αυτό τον τύπο που έφεραν με μισθό-μαμούθ και ο ίδιος νομίζει ότι κάνει επανάσταση, κάνοντας τηλεκριτική των φάσεων, τόσο η διαιτησία θα πάει στο... σκοτάδι. Ναι, για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο λόγος που... κατάφερε να κάνει τους ξένους διαιτητές χειρότερους και από τους Ελληνες. Αυτοί που κάνει δεν είναι ορισμοί αλλά γκάφες...

Τον Γκεστράνιους κάποιος τον έφερε, οι ορισμοί σημαίνουν ευθύνη. Αυτή που δεν αναλαμβάνει ο Κλάτενμπεργκ που μας περνάει για ιθαγενείς που νομίζει ότι μας κάνει τη χάρη που ανέλαβε αρχιδιαιτητής και ακόμη χειρότερα που μας κάνει τηλεκριτική. Αν αναλάμβανε ευθυνη, θα έφευγε μαζί με τον Γκεστράνιους.

Οι ξένοι διαιτητές που φέρνει είναι αντιστρόφως ανάλογοι του μισθού που παίρνει. Που είναι οι δημόσιες σχέσεις του, όταν ορίζει ρέφερι από Φινλανδία, Πολωνία, Κροατία, Μαυοροβούνιο (σ.σ. εδώ που τα λέμε ο Νταμπάνοβιτς είναι... χιλιόμετρα μπροστά από κάποιους Έλληνες), από τα Σκόπια, από το Αζερμπαίτζάν.

Το νο 1 πρόβλημα της διαιτησίας έχει όνομα. Λέγεται Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Όσο κάποιοι νομίζουν ότι είναι αρχιδιαιτητής, πιο πολύ για διασκεδαστή φέρνει επειδή κάνει τηλεκριτική, θα βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα. Επί θητείας του Αγγλου θα είναι... κατόρθωμα να απαξιωθούν και οι ξένοι ρέφερι. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια.

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εγγυήθηκαν για αυτόν τον τύπο που έστειλαν για αρχιδιαιτητή. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο θα έστελναν κάποιο μέλος από τις Επιτροπές Διαιτησίας τους. Μια τέτοια επιλογή δεν θα ήταν εγγύηση αλλά επειδή ένα μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΦΙΦΑ ή της ΟΥΕΦΑ θα μπορούσε να βρει καλούς ξένους ρέφερι.

Σχόλια