Μόνο γέλια για τη Superleague: Ο Μπουτσικάρης τώρα θυμήθηκε να βάλει θέμα για τα γήπεδα, αμολούσε αετό όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στο χωράφι του ΟΑΚΑ και στο βοσκοτόπι της Λαμίας

Τελικά, δεν ήταν γκάφα, όμως μπορούμε να πούμε ότι η Superleague πέτυχε ένα θεαματικό αυτογκόλ, ή σε άλλη περίπτωση κάποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι δείχνει την γύμνια της επί προεδρίας του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού. «Θέματα αγωνιστικών χώρων», ήταν το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της Τρίτης (23/02).

Ναι, τώρα το θυμήθηκε και ενώ η Λίγκα είχε πολύ καιρό α συνεδριάσει. Επρόκειτο για ένα θέμα που έπρεπε να συζητηθεί με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, όμως το γεγονός ότι μπήκε στην ατζέντα τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα (και ο χειμώνας) δείχνει ότι ο Μπουτσικάρης τα είχε βάλει όλα στον αυτόματο πιλότο. Προφανώς, η αφορμή δόθηκε με την κατάσταση στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως υποτίθεται ότι με βάση του ΚΑΠ τα γήπεδα έχουν ελεγχθεί για το αν πληρούν τις προδιαγραφές ή κάτι δεν πήρε καλά. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι πρόβλημα, και μάλιστα αρκετά σοβαρό, είχε προκύψει και με το χόρτο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ξέχασαν ότι το γήπεδο, δήθεν τυχαία αλλά όλοι κατάλαβαν ότι δεν ήταν, έκλεισε μετά το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Θυμάται κανείς τις συνθήκες που έγινε ο εκτός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με τη Λαμία; «Σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο δεν στέκονται ούτε γαϊδούρια, όχι επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου», είχε σχολιάσει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το 6-0.

Την Τρίτη η διοργανώτρια αποφάσισε να κάνει επανέλεγχο τον αγωνιστικών χώρων. Δηλαδή, δεν ξέρει σε τι γήπεδα παίζουν οι ομάδες και ποιες υποδομές υπάρχουν; Η συζήτηση έπρεπε να είχε γίνει στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ τώρα δίνουν την εντύπωση ότι δεν έκαναν ούτε έλεγχο!

Για τα περί ευθύνης, με βάση άρθρο 8 του ΚΑΠ για τα «γήπεδα διεξαγωγής αγώνων», είναι ξεκάθαρο πως αυτή ανήκει στη Superleague καθώς η παράγραφος 1 αναφέρει: « Τα γήπεδα των αγώνων ποδοσφαίρου πρέπει να είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Π.Ο. ή τις ενώσεις - μέλη της (σ.σ. η Superleague είναι ένωση της ΕΠΟ) σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο., να πληρούν τους όρους ασφαλείας όπως τους παραδίδονται από τη διοργανώτρια, καθώς και τους όρους που προβλέπουν οι διατάξεις των Κανόνων του Παιχνιδιού (Laws of the Game) και του άρθρου 9 του παρόντος Κανονισμού. Μέχρι την υλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης ομάδων και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι Ε.Π.Σ., με τις οικείες προκηρύξεις, καθορίζουν κάθε θέμα που αφορά τα γήπεδα τέλεσης αγώνων».

Παράλληλα η παράγραφος 6 του ίδιου άρθρου θέτει και τις προϋποθέσεις καθώς αναφέρει: «Οι Π.Α.Ε. που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και Κυπέλλου οφείλουν να διαθέτουν, κατά κυριότητα ή χρήση, γήπεδο με την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, με κατάλληλο χλοοτάπητα, με αποδυτήρια, με κατάλληλο φωτισμό για νυχτερινούς αγώνες και οι εξέδρες να είναι πλήρως καλυμμένες με πλαστικά καθίσματα. Τα γήπεδα στα οποία αγωνίζονται ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών θα οφείλουν να διαθέτουν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο από την χρονική στιγμή που αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα τεθούν ως υποχρεωτικές για κάθε κατηγορία, για την έκδοση της άδειας λειτουργίας τους. Απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε γήπεδα – αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν τις ως άνω προϋποθέσεις».

 

Σχόλια