Ο Ζαχαριάδης έπρεπε να αποβάλει τον Λάτσι, καθόλου τυχαίο ότι τον άλλαξε Χιμένεθ - Ο βοηθός έκοψε επιθέσεις του ΟΦΗ

Στο 48’ του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2 είναι το μεγάλο λάθος του Ζαχαριάδη, καθώς έπρεπε να αποβάλει τον Λάτσι με δεύτερη κίτρινη, επειδή ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση. Τον ρέφερι εξέθεσε ο Χιμένεθ που έκανε αλλαγή τον παίκτη του, για να τον προστατεύσει. Επίσης, η ΑΕΚ αμφισβήτησε όλες τις κάρτες του Θεσσαλονικιού ρέφερι. Αναλυτικά:

 

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας),

Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

 

19': Ο Σάκχοφ της ΑΕΚ έπεσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ουές, σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα, καθώς δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό. Επρεπε να δώσει κίτρινη για θέατρο επειδή ο Ουές και ο Σαρδινέρος δεν του έκαναν κάτι.

20': Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Σιμάνσκι για θέατρο μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

38': Ο Λάτσι μάρκαρε αντικανονικά τον Σαρδινέρο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, υπάρχει μια ελαφριά επαφή με το χέρι του στην πλάτη του, οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν. Βάση πρωτοκόλλου του VAR δεν μπορεί να παρέμβει σε φάουλ εκτός περιοχής πέναλτι, παρά μόνο αν είναι ξεκάθαρο ότι είναι παράβαση εντός περιοχής πέναλτι, την στιγμή που δεν έκανε παρέμβαση το VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

43' Το γκολ προήλθε από κόρνερ που οι παίκτες του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή. Από το βίντεο δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι άουτ ή κόρνερ.

48': O Λάτσι της ΑΕΚ έκανε τάκλιν και ο Ζαχαριάδης σφύριξε φάουλ, όμως έπρεπε να υποδείξει και 2η κίτρινη κάρτα (κόκκινη), για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Το VAR δεν μπορεί βάση πρωτοκόλλου να παρέμβει για περίπτωση δεύτερης κίτρινης, Ομως, υπάρχει φάουλ ψηλά. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ 2.44. Στο 56' Χιμένεθ έκανε αλλαγή τον Λατσι αλλαγή για να τον προστατεύσει, αφού τού χαρίστηκε πριν ο διαιτητής.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.neakriti.gr για την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να βγει:

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ φάνηκε να μένει από δυνάμεις και... ιδέες, καθώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Βέβαια, η εικόνα θα ήταν διαφορετικά, αν ο διαιτητής Ζαχαριάδης δε "χάριζε" τη δεύτερη κίτρινη στον Λάτσι στο 48'.

50': Κακώς ο βοηθός Στεφανής υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ, (έκανε χρήση  "delay", όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση και η μπάλα  κατέληξε κόρνερ).

93: Κακώς, πάλι ο Στεφανής, υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ (έκανε χρήση  "delay", όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση ).

-Πάντως, η ΑΕΚ αμφισβητεί όλες τις κάρτες που έβγαλε ο Ζαχαριάδης, καθώς, με ανάρτησή της, η ΠΑΕ σχολίασε: Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ στο Ηράκλειο με πολύ καλή εμφάνιση και απέναντι στην κακή διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη με 18-27 φάουλ στο ματς και 0-3 κάρτες για την ομάδα μας, χωρίς να είναι καμία από τις τρεις!

 

 

Σχόλια