Οφσάιντ με οφσάιντ έχουν διαφορά (pics) – Για περιπτώσεις «πιο αριστερά, πιο δεξιά», «εκεί είναι ο ώμος;» επιβάλλεται να βγαίνουν οι διάλογοι του VAR – Εκτίθενται οι διαιτητές και η... εξυγίανση τους «έκοψε»;

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες που αφορούν στην 5η αγωνιστική, οι περιπτώσεις οφσάιντ φαίνονται με γυμνό μάτι, πραγματικά εδώ όλοι οι φίλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου βλέπουν ότι είναι ξεκάθαρες περιπτώσεις οφσάιντ και δεν είναι απαραίτητο να δοθεί το ηχητικό του VAR, όμως στην περίπτωση του γκολ που ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1, πρέπει να δίνεται το ηχητικό και να ακούγονται οι διάλογοι. Μόνο έτσι θα είναι ποιο προσεκτικοί οι διαιτητές και θα παίρνουν ποιο αντικειμενικές αποφάσεις, αν πραγματικά θέλει ο Κλαντεμπεργκ να βελτιώσει τη διαιτησία.

Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΚΕΔ να προσπαθεί να κάνει  βήματα μπροστά (δίνοντας το ηχητικό την 4η αγωνιστική) και μετά να κάνει βήματα πίσω, δηλώνοντας ότι δεν θα δίνεται πλέον στην δημοσιότητα το ηχητικό.  Ειδικά σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις, επιβάλλεται. Οι φίλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου θέλουν αντικειμενικότητα, με αυτό το πισωγύρισμα όλοι βλέπουν ότι ο Κλάτενμπεργκ δεν πείθει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να βελτιώσει την διαιτησία.

Έτσι δίνεται την εντύπωση ότι, ενώ ο ίδιος ο Αγγλος αρχιδιαιτητής είχε όλη την καλή διάθεση να βγαίνει το ηχητικό, για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αξιοπιστία, και ότι κάποιοι αντέδρασαν. Χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι.

Το VAR αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού. Αρα, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Με τη μη δημοσιοποίηση των διαλόγων υπάρχει κίνδυνος από εργαλείο του ποδοσφαίρου να μετατραπεί σε εργαλείο της «εξυγίανσης».

Είπαμε οφσάιντ με οφσάιντ έχει διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να μπει γραμμή, όπως στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος, σε άλλες δεν χρειάζονται να δίνονται οι διάλογοι εφόσον δεν υπάρχει αμφισβήτηση, σε άλλες επιβάλλεται να δίνονται. Για να... απολαμβάνουμε τα «πιο αριστερά, πιο δεξιά», «εκεί είναι ο ώμος;» των Κοτσάνη, Απτόσογλου. Από αυτά καταλάβαμε ότι υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση αλλά και γιατί έκαναν πάνω από τρία λεπτά για να... ανακαλύψουν το οφσάιντ.






 

Σχόλια