Η διαλυμένη ΕΠΟ και τα σενάρια για διοικούσα ή για διοίκηση κοινής αποδοχής

Μέχρι και ένας απλός παρατηρητής των «εξυγιαντικών» ΜΜΕ καταλαβαίνει ότι η ΕΠΟ δεν έχει πρόεδρο, κανείς δεν ακούει τον Γραμμένο, ο οποίος μειοψηφεί ακόμη και σε ψηφοφορίες στην Εκτελεστική Επιτροπή. Σα να μην έφτανε αυτό, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο παρασκήνιο δεν ξέρουν μόνο ότι ο Γραμμένος «είναι και δεν είναι» πρόεδρος αλλά και ότι οι σύμβουλοι έχουν το δικό τους άγχος. Εχουν μάθει ότι οι «σύμμαχοι» έχουν αποφασίσει να ανανεώσουν την Εκτελεστική Επιτροπή, άρα ψάχνονται αν θα είναι υποψήφιοι. Ήδη, κυκλοφορεί και λίστα με αρεστούς στους... χαλίφηδες και λίστα αποκλεισμένων.

Τέτοια εικόνα δεν τιμά την ΕΠΟ. Δεν είναι εικόνα κανονικής ομοσπονδίας και δυστυχώς αυτή είναι που αποφασίζει μέχρι και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν και τη στελεχώνουν πρόεδροι που έχουν σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κάποιοι από ΕΠΣ με λίγα σωματεία, λιγότερα και από τα δάκτυλα των δυο χεριών...

Όλα αυτά σημαίνουν ότι για το μόνο που δεν νοιάζεται η ΕΠΟ είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ορίσαν τις εκλογές για τις 23 Νοεμβρίου και ο κύβος... ερρίφθη, άσχετα αν δεν ασχολείται κανείς με το ότι εκλογές δεν προβλέπονται από το καταστατικό, με την δικαιολογία «υπάρχουν η FIFA και η UEFA».

Το... νέο είναι πολύ παλιό!

Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι ξέρουν ότι στην ΕΠΟ δεν λειτουργεί τίποτα. Ξέρουν ότι η ΕΠΟ είναι κατώτερη των περιστάσεων. Μέχρι και οι ίδιοι της... εξυγίανσης διαδίδουν ότι υπάρχει κίνδυνος επιβολής διοικούσας επιτροπής ή διοίκησης κοινής αποδοχής. Και δεν μας λένε κάποιο... νέο. Ξέρουν πολύ καλά, οι σύμβουλοι της ΕΠΟ, ότι αρκετές φορές η FIFA και η UEFA είχαν «θέματα» με την ακατάλληλη ομοσπονδία και δεν είχαν απειλήσει μόνο με Grexit, τόσο τον Απρίλιο του 2019 όσο και έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά και με διοικούσα επιτροπή. Τότε που ήταν πανικόβλητοι και τα έριχναν όλα στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, με συνέπεια να γελάνε μαζί τους μέχρι και τα παρδαλά κατσίκια της Ελβετίας.

Να προλάβουν το χειρότερο

Μέχρι και οι ίδιοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει ΕΠΟ. Είναι απαισιόδοξες μέχρι και οι δυνάμεις της «εξυγίανσης» για την επόμενη μέρα στο Πάρκο Γουδή!

Όμως, μήπως με αυτά τα σενάρια για επιβολή διοικούσας επιτροπής ή διοίκησης κοινής αποδοχής θέλουν να προλάβουν το χειρότερο; Δηλαδή, να σώσουν ό,τι μπορούν και να μην υπάρξει διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ομοσπονδίας ή αυτονόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ; Επειδή, η ομοσπονδία πλέον δεν πρόκειται να ρυθμίζει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ουραγός θα είναι και θα περάσει με εντολή των FIFA, UEFA τις «δομικές αλλαγές» που αφορούν στην ίδια αλλά και στη διαιτησία, παράλληλα με το ότι η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει αυτές που την αφορούν.


Σχόλια