Η ΕΠΟ κοιμάται αλλά να προσέξουν να μην... ροχαλίσουν! – Ούτε τα αυτονόητα δεν έκανε ενόψει της επανεκκίνησης!

Χρειάζεται η Λίγκα να ζητήσει με επιστολή τις πέντε αλλαγές, την αύξηση των μελών της αποστολής μιας ομάδας (από τους 18 παίκτες στους 20) ή την παράταση της αγωνιστικής περιόδου; Αυτά είναι τα αυτονόητα για την επανεκκίνηση και τα αποφάσισαν οι FIFA, UEFA, όμως η ΕΠΟ θα τα επικυρώσει στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, την προσεχή Παρασκευή (29/05) και μετά από αιτήματα της Λίγκας. Πήραν μέρος στις τηλεδιασκέψεις της UEFA, δεν κατάλαβαν κάτι; Δεν έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές; Τα ξέρει η Λίγκα και όχι η ΕΠΟ; Επίσης, η επιστολή της διοργανώτριας περιλαμβάνει κι άλλα θέματα προς συζήτηση, μεταξύ αυτών και οι περικοπές στις αμοιβές των διαιτητών.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή της Superleague και αναμένεται (τα περισσότερα) να επικυρωθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.:
«Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και προηγούμενων επικοινωνιών, παρακαλούμε όπως ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Παρασκευή 29/5/20 για τα ακόλουθα ζητήματα:
* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).
* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.
* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
* Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.
Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες».

Σχόλια