Οι 10+3 «εξυγιαντικές» ...προκλήσεις

-Ένας απολογισμός, με ...πρωταγωνιστές τους Κοντονή, Βασιλειάδη, Γραμμένο, Περέιρα, διαιτητές που δείχνει ότι το έφτασαν πιο κάτω και από τον πάτο.

Αν δεν υπήρχαν Κοντονής και Βασιλειάδης, παράλληλα με την συγκυβέρνηση των Τσίπρα, Καμένου, δεν θα υπήρχε... εξυγίανση. Αυτοί ανέχθηκαν όσα έκανε η... συμμαχία των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για να αλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω της ΕΠΟ, ενώ «επιβλήθηκε» και στη διαιτησία. Μπορεί η «συμμαχία» τους να διαλύθηκε, όχι όμως και το «σύστημα» τους, με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο ευνοημένος.
Επί Κοντονή φάνηκε τι θα γινόταν, όταν ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορήθηκε ότι όρισε μέχρι και τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Τόσο με τον Κοντονή, όσο και τον Βασιλειάδη οι παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ήταν καθημερινότητα. Και τι δεν είδαμε επί «εξυγίανσης»!
1) Το «ντου» του Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο, στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, της 11ης Μαρτίου 2017...
2) Επεισόδια στον τελικό του Πανθεσσαλικού, μέχρι και επεισόδια στον περσινό τελικό Κυπέλλου (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ), αν και ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών!
3) Τα τελευταία δυο χρόνια FIFA, UEFA απείλησαν με Grexit.
4) Η Εθνική όχι μόνο δεν προκρίθηκε σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά γνώρισε και ντροπιαστικές ήττες.
5) Παράλληλα, καταποντίστηκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός χάρη στις επενδύσεις και στο όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η μόνη φωτεινή εξαίρεση, η μόνη ομάδα που δίνει βαθμούς από επιτυχίες της, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «μένουν στο σπίτι»...
6) Ποινές στην αθλητική δικαιοσύνη με δυο μέτρα και σταθμά.
7) Η ΕΠΟ του Γραμμένου βρέθηκε στα πρόθυρα οικονομικού κραχ.
8) Η διαιτησία με Περέιρα έχει ξεφύγει, με απίθανα λάθη. Απόδειξη ότι έρχονται ξένοι διαιτητές.
9) Ξεφτίλισαν μέχρι και το VAR, το οποίο έβαλαν χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ, παρά το μεγάλο κόστος.
10) Η πολυϊδιοκτησία των ΠΑΟΚ, Ξάνθης, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ και με την πρωτόδικη απόφαση. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο.


«Ο δικός μας Γραμμένος»
«Ο Γραμμένος είναι δικός μας. Από την αρχή δηλώσαμε ότι είτε θα είναι ο Γραμμένος ή θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης στις 5 Μαρτίου 2017, σε μια έκρηξη… ειλικρίνειας και δεν κουνήθηκε φύλλο! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ευάγγελος Γραμμένος στις 18 Αυγούστου 2017 εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ. Όμως, σε ποια άλλη χώρα ο πρόεδρος ομοσπονδίας είναι «δικός μας»; Που αλλού γίνονται αυτά.

Στο «Μακεδονία Παλλάς»
Το συμβούλιο της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, στις 20 Νοεμβρίου 2017... έγραψε ιστορία. Μια κίνηση από τον Γραμμένο που οδήγησε πολλά συμπεράσματα. Αν το ξενοδοχείο ήταν του Μαρινάκη θα έγραφαν για σκάνδαλο, όμως τα... εξυγιαντικά ΜΜΕ το πέρασαν σαν χαλαρά, αν και επρόκειτο για συνεδρίαση σε ξενοδοχείο που ...ταυτίζεται με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Η πλάκα, ή καλύτερα το εξωφρενικό είναι ότι στο ΔΣ πήραν μέρος και εκπρόσωποι των FIFA, UEFA. Πρώτη φορά η ΕΠΟ συνεδρίασε εκτός έδρας!

Προσλήψεις και μισθοί
Πολλές φορές η ΕΠΟ έχει δεχθεί σκληρή κριτική, μέχρι και στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις της, για τις δεκάδες προσλήψεις. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι σε μια τριετία ξεπέρασαν τους 100, μπορεί ο Γραμμένος να διαψεύδει, όμως δεν παρουσιάζει στοιχεία. Πάντως, ποτέ στο παρελθόν η ΕΠΟ δεν είχε νομική υπηρεσία επτά ατόμων. Να μην ξεχνάμε και τους μισθούς-μαμούθ στα golden boys της ομοσπονδίας για τους οποίους υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα, μέχρι και ανώνυμη επιστολή στον Αυγενάκη, στην οποία υπάλληλος έγραψε ότι 15 άτομα κοστίζουν όσο η υπόλοιπη ομοσπονδία.