Αερολογίες για τον ρόλο των Φούσεκ και Χούμπελ - Οσο λιγότερα ξέρουμε τόσο καλύτερα για το... κουφάρι της "εξυγίανσης"

-Δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν έδωσαν… βάση στην αναβάθμιση του Φούσεκ, ούτε στο νέο ρόλο του Χούμπελ!

Άλλο Λοζάνη, άλλο Κοζάνη! Γνωστά πράγματα αυτά… Εκείνο που μάθαμε είναι ότι το ρητό ισχύει και στην περίπτωση της ΕΠΟ. Όχι, δεν άλλαξε όνομα η ομοσπονδία, ούτε μετακόμισε στο εξωτερικό ούτε στην καλή πόλη της Μακεδονίας! Απλά, κάποιοι που έχουν ρόλο σε αυτή, Ελληνες και ξένοι, δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους!
Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, όσο και ο τοποτηρητής της FIFA, Μπιορν Βασάλο «έκρυψαν» θέματα ουσίας από το ΔΣ της ΕΠΟ της περασμένης Τετάρτης, όπου «γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. (=ΔΣ) επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα και αναλύθηκαν σχετικά, από τον κ. Βάσαλο, οι αποφάσεις  της FIFA με στόχο τη σταδιακή απεμπλοκή της από την παρακολούθηση και υποστήριξη σε θέματα διακυβέρνησης και ανάπτυξης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».
Για την παραμονή του Φούσεκ ο Βασάλο είπε ότι παρατείνετε η θητεία του «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα». Όμως, Μαλτέζος, διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, «απέφυγε» να ενημερώσει ότι ο Φούσεκ αναβαθμίστηκε και από υπερσύμβουλος θα είναι υπερπρόεδρος!
Εντάξει, διέψευσε το δεύτερο, όμως με τις λέξεις θα παίζουμε, όταν διέρρευσε σε ΜΜΕ της… εξυγίανσης πως σε συναντήσεις με διευθυντές υπηρεσιών της ΕΠΟ ειπώθηκε ότι «οι συμβουλές και οι εντολές του Φούσεκ πρέπει να εκτελούνται άμεσα από όλους;»
Για τον αναβαθμισμένο ρόλο του Φούσεκ, που ισοδυναμεί και με μεγαλύτερη εποπτεία, ο Βασάλο δεν φέρεται να… επεκτάθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ. Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευάγγελο Γραμμένο,
Το ίδιο ισχύει και για τον νέο ρόλο του Χούμπελ. Τι θα πει «ανεξάρτητος σύμβουλος της ΕΠΟ για θέματα διακυβέρνησης, και ενόψει της διαδικασίας των εκλογών του 2020;». Έμεινε για να μην παρεμβαίνει ο Βασιλειάδης; Τώρα το θυμήθηκαν; Ποιάς διακυβέρνησης; Της ΕΠΟ;

Σχόλια