Ο Μποροβήλος ανέλυσε τα πλέι οφ και τους μονούς αγώνες στα πλέι άουτ



Μποροβήλος: «Αυτό είναι το μπόνους των τεσσάρων ομάδων στα πλέι-άουτ»
Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στο Metropolis 95,5 για το νέο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων

Για την αναδιάρθρωση, το νέο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.
Αρχικά, για τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ δήλωσε:
«Πιστεύαμε ότι θέλει ένα ηλεκτροσόκ το πρωτάθλημα για να μπορέσει ο Έλληνας φίλαθλοις να έρθει και πάλι στο γήπεδο. Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και του λείπει το έναυσμα να γυρίσει. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής θα φέρει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχει ενδαιφέρον για την ανάδειξη του πρωταθλκητή, το ίδιο γηια τις θέσεις της Ευρώπης αλλά και τον υποβιβασμό. Μαζί με το Var θα δώσει η νέα χρονιά ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».
Για το αν θα μεταφέρονται οι βαθμοί από το πρωτάθλημα:
«Είναι αποφασισμένο. Έγινε για να μην ατονήσει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Να πρέπει κάθε ομάδα να δίνει βαρύτητα και στο πρωτάθλημα, για αυτό και θα μεταφέρει τους βαθμούς από την κανονική περίοδο. Θα φοβάται μήπως χάσει το αβαντάζ και πρέπει να φοβάται αν στη διαδικασάι των πλέι-οφ δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Πρέπει να πω ότι τα πλέι-οφ είναι διπλά παιχνίδια, ενώ στα πλέι-άουτ μονά, μετά από διαδικασία κλήρωσης με τον εξής αστερίσκο: Οι 4 ομάδες που θα είναι στο πάνω μέρος της βαθμολογίας θα είναι γηπεδούχες. Από 7-10 θα έχουν ένα μπόνους. Υπήρξε πρόταση για ενδιάμεσο γύρο από τον κ. Λυσάνδρου, αλλά δεν προχώρησε, αποφασίστηκε αυτό που σας είπα ομοφώνως».
Για τον τελικό Κυπέλλου:
«Η εισήγηση της Λίγκας για τον τελικό Κυπέλλου είναι να είναι μονός και σε ουδέτερο γήπεδο. Όχι σε γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε από κάποια ομάδα. Αν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ΠΑΟ και ΑΕΚ το ΟΑΚΑ δε θα μπορούν να παίξουν εκεί, δεν πρέπει να ξαναγίνει τελικός χωγρίς κόσμο και να συμβάλλουν όλοι προς τα εκεί».

Σχόλια