Η μάχη για καλύτερο και δίκαιο ποδόσφαιρο ξεκινά από το Ηράκλειο!


www.neakriti.gr

Σημαντικές αναφορές και παρεμβάσεις προέκυψαν μέσα από την ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν ΕΠΣΗ και Περιφέρεια Κρήτης

Μετά τις επιστολές και τις παρεμβάσεις προς Υφυπουργείο και ΕΠΟ, ήρθε η ώρα από πλευράς ΕΠΣΗ να αναλάβει πιο δραστικά μέτρα, διεκδικώντας ένα καλύτερο και δίκαιο ποδόσφαιρο, θίγοντας τις ανισότητες εις βάρος των ιστορικών ομάδων του νησιού αλλά και παλεύοντας ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης μία ευρεία σύσκεψη από την ΕΠΣ Ηρακλείου με τη συνεργασία της Περιφέρειας και παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, φορέων και ομάδων.

Ως οικοδεσπότες από την Περιφέρεια ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Συριγωνάκης.

Το παρών έδωσαν στη σύσκεψη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο κ. Δημήτρης Κουτεντάκης και κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ο κ. Μανόλης Μπριτζολάκης.

Την ΠΑΕ ΟΦΗ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σαμαράς και ο εμπορικός διευθυντής κ. Λεωνίδας Παπαβασιλάκης.  Από την ΕΠΣ Ηρακλείου, πέρα από τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζώρτζογλου παρέστησαν οι κ.κ. Γιάννης Σμαραγδάκης, Γιώργος Βοζικάκης, Βαγγέλης Παπαγγελής, Δημήτρης Χρονάκης ενώ την ΕΠΣ Λασιθίου εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ Χανίων και Ρεθύμνου δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο Ηράκλειο λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία ενώ η Ένωση Ρεθύμνου με επιστολή της εξέφρασε την στήριξή της στην πρωτοβουλία της ΕΠΣ Ηρακλείου. Το παρών έδωσαν ακόμα ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ κ. Γιάννης Κουφάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΗ κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Επίσης εκπροσωπήθηκαν και τα δύο σωματεία του Ηρακλείου που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική, με τον ΠΟΑ δια του κ. Γιώργου Λέλεκα και τον Γιούχτα με τον κ. Κώστα Μπουνάκη.

Τα τέσσερα θέματα που θίχτηκαν κυρίως στη σύσκεψη ήταν:



1) Η χρηματοδότηση των ΠΑΕ της Super League και η άνιση επιχορήγηση μέσω ΕΡΤ σε επτά ΠΑΕ το καλοκαίρι, έναντι άλλων με μεγαλύτερη εμπορική αξία και υψηλό Brand Name.

2) H αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών με πρόταση να μείνουν 16 οι ομάδες στην Super League (δηλαδή να υποβιβαστούν δύο και όχι 3+1).

3) Η χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

4) Να δημιουργηθεί όμιλος στην Γ’ Εθνική με αποκλειστικά ομάδες της Κρήτης.



Η βαθμολογία και η χρηματοδότηση



Ένα κομβικό σημείο της σύσκεψης ήταν η χρηματοδότηση των επτά άστεγων ΠΑΕ από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ προκειμένου να συμμετέχουν στη Super League, με ένα τεράστιο ποσό 52 εκατ. ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού. Όπως επεσήμανε ο κ. Τζώρτζογλου, από τις έξι ομάδες που διεκδικούν την παραμονή στην Super League και είναι από την 10η θέση και κάτω οι Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, ΟΦΗ), δεν ανήκει καμία στις ΠΑΕ που έλαβαν την κρατική χρηματοδότηση μέσω ΕΡΤ.

Στη Βουλή ο Νίκος Τζώρτζογλου



Μετά από πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζώρτζογλου θα κληθεί θεσμικά στην Βουλή για να εκφράσει τις απόψεις του στην ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση το προσεχές διάστημα. Επίσης μετά από πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκου Συριγωνάκη, θα καταγραφούν τα πιθανά προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία θα σταλούν στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τα οποία μπορούν να μεταφερθούν ως προτάσεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου προς συμφέρον του ποδοσφαίρου.

Σχόλια