Οι Περέιρα, Φούσεκ, Χούμπελ «βυθίζουν» το ποδόσφαιρο


Οι καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν όνομα και επίθετο. Είναι αυτοί που ανέχονται την… εξυγίανση να αλλοιώνει όχι μόνο αποτελέσματα αγώνων αλλά και ολόκληρες διοργανώσεις, με τελευταίο «θύμα» το Κύπελλο. Γελάνε όχι μόνο οι… μαϊμούδες της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με το ανύπαρκτο έργο του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, με τον υπερσύμβουλο και μόνιμο κάτοικο Αθηνών, τον Τσέχο Πετρ Φούσεκ και με τους προκλητικούς ορισμούς των διαιτητών από τον Περέιρα.
Μήπως έπαθαν ομαδική τύφλωση και δεν είδαν ότι η διαιτησία τα δίνει όλα, δηλαδή σφυρίζει 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ; Είναι δεδομένο ότι αλλοιώθηκε το Κύπελλο. Στο πρώτο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, σα να μην έφτανε που ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) αρνήθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, έδωσε και ένα υπέρ της ΑΕΚ, αν και επρόκειτο για μαρκάρισμα εκτός περιοχής! Στην Τούμπα, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2, μπορεί ο αγώνας να πήγε στην παράταση, όμως ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) σφύριξε φουλ ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο πέναλτι.
Με τα δυο αυτά παιχνίδια, τελευταία παραδείγματα αλλά όχι μοναδικά, μίλησαν οι μουγκοί και είδαν οι τυφλοί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνεται διαρκώς και οι άνθρωποι που ανέλαβαν να το αναβαθμίσουν κάνουν πως δεν βλέπουν τα «πράματα και θάματα» της… εξυγίανσης.
Δεν νιώθουν ούτε τη μπόχα και τη δυσωδία; Αλλωστε, ανύπαρκτη είναι η… παρακολούθηση της επιτροπής του Αυστριακού, Χούμπελ που αρκείται μόνο σε ταξιδάκια στην Αθήνα και φέτος δεν έχει κάνει ούτε μια καθοριστική παρέμβαση. Επίσης, ο Φούσεκ βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι, όμως δεν έχει κάνει ούτε μια παρέμβαση στην ΕΠΟ, ούτε μια καθοριστική αλλαγή, αν και πάει καθημερινά στο Πάρκο Γουδή, ενώ ο Περέιρα για δεύτερη σερί σεζόν καταστρέφει τη διαιτησία με διαιτητές σαν τον Σκουλά.
Ντροπή και μόνο ντροπή…