Κίνδυνος υποβιβασμού για Μακρυχώρι


-Η μη συμμετοχή της ομάδας Κ-16 στο πρωτάθλημα για δύο αγωνιστικές, θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της ομάδας του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στην Γ' Εθνική.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)
www.alithianews.gr

Γκάφα ολκής για τους παράγοντες του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, που νομικοί κύκλοι θεωρούν μπορεί να κοστίσει στην ομάδα την παραμονή της στην Γ' Εθνική, ακόμη και αν αγωνιστικά παραμείνει στην κατηγορία.
Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, οι ομάδες που συμμετέχουν στην Γ΄ Εθνική, υποχρεούνται να συμμετέχουν και με την ανάλογη ομάδα ( Κ-14 ή Κ-16 ή Κ-18), στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Με την έναρξη του πρωταθλήματος ο Απόλλων Μακρυχωρίου δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Κ-16 της ΕΠΣ Καρδίτσας. Δεν αρκεί όμως να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αλλά να παίρνει μέρος και στους αγώνες. Επίσης, αν μια ομάδα δεν πάρει μέρος σε δύο αγώνες πρωταθλήματος της Κ-16, τότε θεωρείται ότι έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και πλέον η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ δεν δικαιούται να ορίσει παιγνίδια της συγκεκριμένης ομάδας.
Όμως, η ομάδα Κ-16 του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, έχει πρόβλημα για τους παρακάτω λόγους.
1ον στις 26 Οκτωβρίου 2018 τιμωρήθηκε λόγω μη προσκόμισης κατάστασης υγείας ποδοσφαιριστών θεωρημένη από την ΕΠΣΚ με τις παρακάτω ποινές. απώλεια αγώνα με τέρματα 0-3, χρηματική ποινή 2.000 Ευρώ, -3 βαθμοί από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος βάσει των άρθρων 18 αριθ. 1β, 18 αριθ. 4α, 18 αριθ. 5γ, 21 αριθ. 3Ια, 21 αριθ. 3ΙΙα,β,γ.
2ον στις 9 Φεβρουαρίου 2019. δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με τον πανελλήνιο όπως είχε ορισθεί με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με τέρματα 0-3, ενώ η ΕΠΣΚ οφείλει να επιβάλει και ποινές αφαίρεσης βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι μιλάμε για δεύτερο αγώνα που δεν αγωνίστηκε νόμιμα με αποτέλεσμα να μετράει δύο αγώνες που δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΠΣ Καρδίτσας δεν έπρεπε να ορίσει τον αγώνα της Κυριακής με την Π.Α. Σοφάδων και να αποβάλει την ομάδα από το πρωτάθλημα.
Κάτι τέτοιο η ΕΠΣΚ δεν έπραξε, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσφύγουν οι άλλες ομάδες που έχουν έννομο συμφέρων και κυρίως αυτές που τυχών χάσουν αγωνιστικά την παραμονή τους στην Γ' Εθνική, αν φυσικά καταφέρει και σωθεί ο Απόλλων.
Έτσι, ο Απόλλων αντιμετωπίζει το πρόβλημα να παίζει πλέον στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής χωρίς κίνητρο, μιας και όλες οι ομάδες που θα χάνουν από τον Απόλλωνα θα κάνουν ένσταση και θα κερδίζουν τον αγώνα στα χαρτιά.
Επίσης, αν ενημερωθεί επίσημα η ΕΠΟ ότι η ομάδα δεν πήρε μέρος σε δυο αγώνες πρωταθλήματος της Κ-16, μπορεί πλέον να σταματήσει να ορίζει αγώνες της ομάδας του Απόλλωνα και να την αποβάλει από το πρωτάθλημα.
Το Σάββατο στους Σοφάδες
Η επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας όρισε να γίνει κανονικά ο αγώνας του Απόλλωνα στους Σοφάδες με την τοπική Π.Α. Σοφάδων. Αν οι Σοφάδες δεν κερδίσουν τον αγώνα και κάνουν ένσταση, μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα στα χαρτιά.
Τι λέει το άρθρο 11 της προκήρυξης του πρωταθλήματος
Άρθρο 11. Ομάδες Υποδομής
Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με την ανάλογη ομάδα ( Κ-14 ή Κ-16 ή Κ-18), στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής) αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα. Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στο ως άνω πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που σωματείο δεν συμμετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., απαγορεύεται η συμμετοχή του, με όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του, εκτός εάν δεν διεξάγει ανάλογα πρωταθλήματα η Ε.Π.Σ.
Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητά, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσημη ενημέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το εν λόγω θέμα.