«Μαντάρα» οι Ελληνες, «μόνιμοι» οι ξένοι ρέφερι


-Η απόφαση της FIFA θα ισχύει και για την επόμενη σεζόν


Άλλη μια …επιτυχία των Ελλήνων διαιτητών που… ηττήθηκαν από διαιτητές σαν τον Φινλανδό Γκεστράνιους, τον Δανό Κριστόφερσεν, τον Αυστριακό Ντράχτα κτλ. Ο κανονισμός για τους ξένους ρέφερι δεν πρόκειται να αλλάξει. Διεθνείς διαιτητές από άλλες χώρες θα έρχονται στα παιχνίδια της Superleague και του κυπέλλου και την επόμενη αγωνιστική περιόδου. Η επέκταση της απόφασης, επαναλαμβάνουμε ότι την επέβαλε η FIFA και δεν την εισηγήθηκε η ΚΕΔ, είναι δεδομένη. Ο πρώτος λόγος είναι ότι με τους ξένους ρέφερι στα ντέρμπι δεν υπήρχε ένταση και καχυποψία, όμως ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι ότι οι… Σουπερλιγκάτοι διαιτητές τα έκαναν μαντάρα και αλλοίωσαν, τόσο τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όσο και το κύπελλο.
Δεν είναι μόνο αποτυχία των Ελλήνων διαιτητών. Η «μονιμοποίηση» των ξένων ρέφερι ισοδυναμεί και με αποτυχία της ΚΕΔ. Στην FIFA δεν είναι τόσο αφελείς να μην ξέρουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο των εγχώριων ρέφερι, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι μισές ομάδες της Λίγκας ζήτησαν ξένους διαιτητές, είτε για όλα τα παιχνίδια, είτε για συγκεκριμένα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι εξαιτίας της εικόνας της διαιτησίας, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση τόσο για κάποιους στην ΚΕΔ όσο και για αρκετούς διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές.