Η αποθέωση της ανυπαρξίας της ΕΠΟ!


Ακόμη η διοίκηση Γραμμένου να πάρει θέση για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Βασιλειάδης, το ίδιο και οι Χούμπελ, Φούσεκ

Την στιγμή που όλοι μιλούν για κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ διεκδικεί τον τίτλο της ομοσπονδίας της πλέον ανύπαρκτης ομοσπονδίας. Την Παρασκευή (22/02) ο Βασιλειάδης κατέθεσε το αθλητικό νομοσχέδιο, και επιφυλάσσεται με τροπολογία να κατοχυρώσει την αναδιάρθρωση, νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τετάρτη (27/02) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όμως η ΕΠΟ δεν έχει πάρει θέση!
Με άλλα λόγια το… είδαμε και αυτό με «εξυγίανση»! Τη στιγμή που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συζητούσαν με τις εκάστοτε διοικήσεις των ομοσπονδιών, όταν επρόκειτο να καταθέσουν νομοσχέδιο, με την τωρινή …κατάσταση ο Κοντονής κατάργησε το αυτοδιοίκητο, ενώ ο Βασιλειάδης καταθέτει νέο νομοσχέδιο ως νέος «ποδοσφαιρικός καίσαρας», αν και διατυμπανίζει τη συνεργασία του με τις FIFA, UEFA, αν και οι υπερκείμενες αρχές φέρονται να του έχουν ζητήσει να ενημερωθούν πριν το κάνει!
Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή στο πουθενά βρίσκονται και οι ξένοι επιτηρητές και τοποτηρητές που πάνε κι έρχονται στο Πάρκο Γουδή. Αν και ο τοποτηρητής Ζόραν Λάκοβιτς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ είχαν συναντήσεις με τον Βασιλειάδη δεν έχουν πάρει θέση για το νομοσχέδιο!
Όμως, τι έχουν να πουν για τη διάταξη, σχετική με την αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία αν η ομοσπονδία χορηγήσει άδεια με τα κριτήρια της UEFA, τη στιγμή που η ΕΕΑ δεν δώσει πιστοποιητικό, τότε προβλέπεται πρόστιμο για την ΕΠΟ; Μήπως δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο επειδή δεν προβλέπει πρόστιμο για την UEFA; Τι έχουν να πουν και για άλλη διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε Υφυπουργός Αθλητισμού διατηρεί το δικαίωμα να διακόπτει πρωταθλήματα, αν και το… γλύκανε λίγο προσθέτοντας μετά από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες;
Μικρό το… κακό θα πείτε, αφού η ΕΠΟ και οι ξένοι επέτρεψαν στον Βασιλειάδη να επιβάλει την αναδιάρθρωση. Πρόκειται για την… αποθέωση της κρατικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο, όμως «εξυγίανση» έχουμε!
Φωτογραφικές διατάξεις
Δεν τολμάμε να πιστέψουμε ότι η «εκκωφαντική σιωπή» της ΕΠΟ έχει σχέση με τη διάταξη που προβλέπει αμοιβή για τους προέδρους ομοσπονδιών. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι σήμερα (24/02) βγήκαν σενάρια που αναφέρουν ότι η αμοιβή του προέδρου της ΕΠΟ θα ανέρχεται στις 25.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση να ασκεί εκτελεστική εξουσία.
Επίσης, όπως έχουμε ξαναγράψει, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Βασιλειάδης παραμένει η διάταξη που ανοίγει το δρόμο να αναλάβει ο Μελισσανίδης και επίσημα την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς «καταργεί» το ασυμβίβαστο, διότι ο γιός του είναι μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ. Ακόμη, υπάρχει διάταξη, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να χτίσει ή να ανακατασκευάσει την Τούμπα και να μην προκύψουν άλλα εμπόδια για το γήπεδο της ΑΕΚ.