Πάτρα: Ο Δήμαρχος σκέφτεται παραίτηση από τους Παράκτιους λόγω αδιαφορίας κυβέρνησης-Βασιλειάδη


Κρίσιμη συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

-Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ...

ΠΗΓΗ: www.patrasevents.gr
Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Κώστας Πελετίδης και, παρά τα όσα λέγονταν ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έρθει στην Πάτρα για να συναντηθεί με τους φορείς και τον δήμαρχο για το ζήτημα που καίει την πόλη και δεν είναι άλλο από την οργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αποφάσισε να πάει αυτός στην Αθήνα και να συναντηθεί με τον υφυπουργό.
Η συνάντηση που θα έχει σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμη για το θέμα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Ο Κώστας Πελετίδης θα ζητήσει ξεκάθαρα από τον υφυπουργό τα σχέδια της κυβέρνησης για το τι σκοπεύει να κάνει για το ζήτημα της μεγάλης εκδήλωσης που είναι να φιλοξενήσει η Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2019, τονίζοντάς του ότι ο χρόνος τρέχει και δεν έχει γίνει τίποτα.
Διαφορετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν πάρει τις απαντήσεις και τις εγγυήσεις που θέλει, ο δήμαρχος θα αφήσει ανοικτό το παράθυρο για την παραίτηση της πόλης από αυτή τη διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τίποτα από το μεταξύ τους συμφωνητικό (δήμου και κράτους) σχετικά με τη χρηματοδότηση των αγώνων.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και η οργανωτική επιτροπή που μέχρι ώρας είναι με σταυρωμένα τα χέρια, μη μπορώντας να ενεργήσει και να κάνει κάτι, περιμένοντας το πράσινο φως από την ΓΓΑ και την κυβέρνηση.
Μάλιστα, λόγω της κατάστασης αυτής, αρκετά μέλη από την οργανωτική επιτροπή εμφανίζονται προβληματισμένα και σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα παραίτησής τους, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο άμεσο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας έτσι τη θέση τους και την ευθύνη που έχουν απέναντι στην πόλη για την διοργάνωση των αγώνων.
Με αυτό το σκεπτικό, πάει ο δήμαρχος στην Αθήνα, αν και όπως αναφέρουν πηγές από τα κυβερνητικά στελέχη ο κ. Βασιλειάδης αναμένεται να είναι καθησυχαστικός, έχοντας αυτή τη φορά συγκεκριμένα πράγματα να επιδείξει. Πάντως έχει διαβάσει την επιστολή που του απέστειλε γιο το θέμα ο δήμαρχος της Πάτρας προ ημερών.