Πράματα και θάματα της… εξυγίανσης και στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής


-Συνεργάτης ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ δίνει τη μια υπόσχεση μετά την άλλη (και όχι μόνον) στα σωματεία για να μην επανεκλεγεί ο Τζανόπουλος.

Η… εξυγίανση είναι πραγματική ντροπή για το ποδόσφαιρο. Η συγκεκριμένη λέξη έχει καταντήσει συνώνυμη της ξεφτίλας, ενώ σε περιπτώσεις που έχει να κάνει με εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων ισοδυναμεί με… σκηνικό Ζακύνθου. Αναφέρουμε το τελευταίο παράδειγμα επειδή είχε ξεσπάσει μεγάλος σάλος με τις εκλογές στο νησί του Κοντονή, τον Απρίλιο του 2016, και με τις επίσημες καταγγελίες για απειλές, παρεμβάσεις και τα... συναφή.
Πράματα και θάματα γίνονται στην ΕΠΣ Καρδίτσας, πράματα και θέματα γίνονται και ενόψει των εκλογών της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, δηλαδή μια μέρα νωρίτερα από τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Πιο συγκεκριμένα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην επανεκλεγεί ο Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της ΕΠΣΔΑ και ο πρόεδρός της για σειρά 15 ετών.
Υπάρχουν καταγγελίες ότι συνεργάτης ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ δεν αφήνει σε ησυχία τα σωματεία, με συνέπεια να ακούγονται πολλά και διάφορα για «ευχές», όχι με λουλούδια, μέχρι και υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν έξοδα διαιτησίας και ρουχισμού. Όλα αυτά για να μην επανεκλεγεί ο Τζανόπουλος. Επίσης, έχει παρέμβει μέχρι και εφοπλιστής που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά έχει σχέση με τον ιδιοκτήτη της μεγάλης ομάδας. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια να αλλοιωθεί η ελεύθερη βούληση των σωματείων και αν δεν τα καταφέρνουν με όσα τάζουν, φτάνουν μέχρι και στις απειλές.
Αν με τις εκλογές της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής ασχολούνταν εισαγγελέας, δίνοντας και εντολή να ανοίξουν και τηλέφωνα, θα έβγαιναν πολλά πράγματα στη φόρα. Ομως, τα μαθήματα «εξυγίανσης» στις εκλογές των ενώσεων συνεχίζονται, όμως κανείς δεν συγκινείται.