Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού: Η προπαγάνδα είναι λόγια, οι κανονισμοί «ασπίδα»

Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού: Η προπαγάνδα είναι λόγια, οι κανονισμοί «ασπίδα»
Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει και κρίνει, όσο και αν η προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα. Βλέπει τον πόλεμο, που καλά κρατεί εδώ και χρόνια, της Κυβέρνησης και της αστυνομίας εναντίον της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Ένα από τα… επεισόδια αυτού του πολέμου εξελίχθηκε στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες η διμοιρία «κατηφόρισε» από την Αθήνα, εισέβαλαν στην κερκίδα, όπου χτυπούσαν γυναίκες και μικρά παιδιά, ταυτόχρονα με αλόγιστη χρήση χημικών.
Παράλληλα υπάρχουν και οι απορίες, γιατί για ένα ασήμαντο ματς επιστρατεύθηκαν πολλοί αστυνομικοί και γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τελευταία στιγμή άναψε… κόκκινο στην οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών της ομάδας. Επίσης, σημειώστε ότι αρχικά ο αγώνας ορίστηκε στο γήπεδο της Αγυιάς και άλλαξε μετά από αίτημα της αστυνομίας, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. 
Φυσικά μέγιστο ερώτημα αποτελεί γιατί τα ΜΑΤ ξέσπασαν σε «άμαχο πληθυσμό», σε τι δηλαδή έφταιγαν οι γυναίκες και τα παιδιά, για να περάσουν όλη αυτή την περιπέτεια. Όπως, όμως αναφέρουμε, ο κόσμος του Ολυμπιακού «βράζει» με όσα έγιναν.
Ο πόλεμος δεν θα περάσει. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προκαλεί και να κρίνει αγώνες, μέχρι και πρωταθλήματα. Το ίδιο συνέβη και μετά το παιχνίδι της περασμένης περιόδου με την ΑΕΚ, όπου προκάλεσε ολόκληρο… πανικό για είσοδο 10-15 ατόμων!
Εύλογα ερωτήματα υπάρχουν και γιατί οι ίδιοι που έγραφαν ότι τυχόν ποινές που θα επιβληθούν στο κύπελλο, μετά το… γύρισαν και έλεγαν ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις και στο πρωτάθλημα. Όμως, «ασπίδα» στον Ολυμπιακό είναι οι κανονισμοί, εφόσον υπάρχουν όμιλοι στο Κύπελλο και το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού!

Διαβάστε τι ισχύει
Για να γίνουμε περισσότεροι κατανοητοί επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την ανάλυση με το άρθρο 3 με τον τίτλο «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και πιο συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, η οποία αναφέρει τα εξής: «1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League)».
Συμπέρασμα: Αφενός διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός των διοργανώσεων, αφετέρου ότι το Κύπελλο βρίσκεται πρώτο στην… ιεραρχία. Για τον ΚΑΠ, φυσικά και για την ΕΠΟ, πιο σημαντική διοργάνωση είναι το Κύπελλο από το πρωτάθλημα, είτε από αυτό της Superleague, είτε από τα υπόλοιπα. Αρα, με ποια λογική θα επιβληθούν τυχόν ποινές, που κανονικά δεν πρέπει επειδή η αστυνομία έχει την ευθύνη για όσα έγιναν, στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο. Επειδή αυτό θέλει η Κυβέρνηση και η… εξυγίανση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;
Για όσους δεν πείθονται από αυτό αντιγράφουμε την παράγραφο 4 του άρθρου 41 με τον τίτλο «Πρόγραμμα Αγώνων-Γήπεδα» : «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δυο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του παρόντος κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης των ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21».
Προσοχή: Οσα αναφέρει ότι «αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα»…, προστέθηκαν το καλοκαίρι στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Αρα, κι εδώ έμεινε μεταξεταστέα η… προπαγάνδα της δήθεν εξυγίανσης, με τα όσα αναφέρει περί δεδικασμένων του ΠΑΟΚ, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών για «τον τελικό του αίσχους στο Πανθεσσαλικό» σε μονό αγώνα!

Σχόλια