Μονόδρομος το πρόστιμο, αλλιώς θα είναι σκάνδαλο


-Οι χρηματικές ποινές σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο θέτουν και μεγάλο ζήτημα ισονομίας. Μόνο με κρατική παρέμβαση θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός...
Με αφορμή την έκθεση της αστυνομίας, όπου αναφέρει ότι στον αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός δεν τραυματίστηκε κανείς, ας δούμε κάποιες φετινές αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου επιβλήθηκαν μόνο πρόστιμα:
1) Ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, τη στιγμή που έγιναν φοβερά επεισόδια έξω από την Τούμπα (σ.σ. δείτε τη φωτογραφία για να πάρετε μια γεύση) με φθορές και με τραυματισμό αστυνομικού όπως κατάγγειλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή της στον Βασιλειάδη, τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο 15.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση που βγήκε στις 11 Οκτωβρίου.
2) Σύμφωνα με άλλη απόφαση, πάλι της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με χρηματικές ποινές 3.000 και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους φιλικό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στις εξέδρες στο ματς που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου.
Αρα, γιατί η προπαγάνδα να ζητάει κάτι περισσότερο για τις προκλήσεις της αστυνομίας στην Πάτρα, άνδρες της οποίας εισέβαλαν σε κερκίδα και χτυπούσαν αναίτια γυναίκες και παιδιά, στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου των «ερυθρολεύκων» με την Παναχαϊκή; Όλα αυτά δεν επιβεβαιώνουν το σχέδιο εξόντωσης του Ολυμπιακού;
Επίσης, είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή, η Πειθαρχική της ΕΠΟ, να βγάλει διαφορετικές αποφάσεις και επιβάλλει μεγαλύτερη ποινή στον Ολυμπιακό; Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 2 του Κανονισμού Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων οι ποινές επιβάλλονται με βάση τις αναφορές και περιγραφές των αξιωματούχων του αγώνα που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. (Φύλλο Αγώνα, εκθέσεις Παρατηρητών Αγώνα, κ.λ.π.). Λοιπά αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να ληφθούν υπόψη, ιδίως οι εκθέσεις της αστυνομικής αρχής και το οπτικό υλικό του αγώνα». Προσέξτε η έκθεση της αστυνομίας συμπεριλαμβάνεται στα «λοιπά αποδεικτικά στοιχεία»...
Μόνο με κρατική παρέμβαση θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Όμως, θα πρόκειται για σκάνδαλο άνευ προηγουμένου.
Τα αίσχη σε Τούμπα και Περιστέρι...
Για όσα έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αρης, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε δημοσιεύματα, παρα να αντιγράψουμε τα βασικά σημεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη: 1) «Χθες (σ.σ. 26/09), στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα (σ.σ. ΠΑΟΚ-Αρης). Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών», 2) «Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας», 4) «Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».
Οσον αφορά στο φιλικό Ατρόμητος-Παναθηναϊκός αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα www.newsit.gr:
«Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Επεισόδια στο φιλικό στο Περιστέρι! Ανταλλαγές φωτοβολίδων και ξύλο.
Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο Περιστέρι στο φιλικό (!) παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου φρόντισαν να αμαυρώσουν το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Περιστέρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ορισμένοι «ανεγκέφαλοι» επιδόθηκαν σε ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων στο 58ο λεπτό του αγώνα που οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης για λίγα λεπτά.
Τα επεισόδια άρχισαν όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού πλησίασαν απειλητικά τους φίλους των γηπεδούχων κι άρχισαν να τους πετούν καθίσματα και φωτοβολίδες, για να πάρουν αντίστοιχη απάντηση. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε μετά από πέντε λεπτά, όταν και οι «πράσινοι» οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις, μετά κι από την παρέμβαση των ΜΑΤ».
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για γεγονότα τουλάχιστον διπλάσιας σοβαρότητας σε σχέση με αυτά στον αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Επιπλέον, στην Πάτρα η αστυνομία ήταν αυτή που ξεκίνησε να χτυπά τον κόσμο χωρίς λόγο και αιτία...