Οι κανονισμοί είναι «ασπίδα» στον Ολυμπιακό

-Ξεκάθαρο τι γίνεται, εκτός αν κάποιοι βρίσκονται στο μυαλό των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ερμηνεύουν από τώρα τι θα συμβεί…

Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει και κρίνει, όσο και αν η προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα. Βλέπει τον πόλεμο, που καλά κρατεί εδώ και χρόνια, της Κυβέρνησης και της αστυνομίας εναντίον της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Ένα από τα… επεισόδια αυτού του πολέμου εξελίχθηκε στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες η διμοιρία «κατηφόρισε» από την Αθήνα, εισέβαλαν στην κερκίδα, όπου χτυπούσαν γυναίκες και μικρά παιδιά, ταυτόχρονα με αλόγιστη χρήση χημικών. 
Ξεκάθαρο τι γίνεται. Πλέον, με αφορμή την κλήση σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, το νέο… επεισόδιο στο σκάνδαλο έχει να κάνει με την ξεκάθαρη προσπάθεια να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα. Οι «μάστορες» της «μαύρης» προπαγάνδας είναι μέσα στο μυαλό των δικαστών και γνωρίζουν την ποινή που θα επιβληθεί; Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που διέρρευσε πρώτα… ανεπίσημα η είδηση του κατηγορητηρίου, πριν ανακοινωθεί από την ΕΠΟ! Αυτό θα το ψάξει κανείς;
Το γράφουμε, επειδή οι κανονισμοί είναι «ασπίδα» στον Ολυμπιακό. Αφενός το σκάνδαλο έχει να κάνει με το κατηγορητήριο, αν και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι αυτή που επέβαλε πρόστιμα στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη και στους Ατρόμητο και Παναθηναϊκό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι.
«Προστασία» από τα δεδικασμένα
Ο πόλεμος δεν θα περάσει. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προκαλεί και να κρίνει αγώνες, μέχρι και πρωταθλήματα. Το ίδιο συνέβη και μετά το παιχνίδι της περασμένης περιόδου με την ΑΕΚ, όπου προκάλεσε ολόκληρο… πανικό για είσοδο 10-15 ατόμων! Μια απόφαση «κομβική» για την απώλεια του προηγούμενου πρωταθλήματος. Ένα ακόμη δεδικασμένο έχει να κάνει με την απόφαση σε βάρος του Παναθηναϊκού στο προπέρσινο αγώνα των πλέι οφ για το κουτάκι μπύρας στον Ιβιτς. Από τους «πράσινούς» αφαιρέθηκαν βαθμοί από τα πλέι οφ και επιβλήθηκε μείον δυο για την σεζόν 2017-18, επειδή ο αγώνας διεκόπη οριστικά, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Όμως, οι κανονισμοί είναι… ασπίδα στον Ολυμπιακό:
1)Για να γίνουμε περισσότεροι κατανοητοί επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την ανάλυση με το άρθρο 3 με τον τίτλο «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και πιο συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, η οποία αναφέρει τα εξής: «1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League)».
Συμπέρασμα: Αφενός διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός των διοργανώσεων, αφετέρου ότι το Κύπελλο βρίσκεται πρώτο στην… ιεραρχία. Για τον ΚΑΠ, φυσικά και για την ΕΠΟ, πιο σημαντική διοργάνωση είναι το Κύπελλο από το πρωτάθλημα, είτε από αυτό της Superleague, είτε από τα υπόλοιπα. Αρα, με ποια λογική θα επιβληθούν τυχόν ποινές, που κανονικά δεν πρέπει επειδή η αστυνομία έχει την ευθύνη για όσα έγιναν, στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο. Επειδή αυτό θέλει η Κυβέρνηση και η… εξυγίανση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;
2)Για όσους δεν πείθονται από αυτό αντιγράφουμε την παράγραφο 4 του άρθρου 41 με τον τίτλο «Πρόγραμμα Αγώνων-Γήπεδα» : «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δυο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του παρόντος κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης των ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21».
Προσοχή: Οσα αναφέρει ότι «αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα»…, προστέθηκαν το καλοκαίρι στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Αρα, κι εδώ έμεινε μεταξεταστέα η… προπαγάνδα της δήθεν εξυγίανσης, με τα όσα αναφέρει περί δεδικασμένων του ΠΑΟΚ, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών για «τον τελικό του αίσχους στο Πανθεσσαλικό» σε μονό αγώνα!
3) Αντιγράφουμε και το άρθρο 36 του ΚΑΠ με τον τίτλο Πειθαρχική Δικαιοδοσία: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του παρόντος, αρμόδια όργανα για την εκδίκαση διαφορών και την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι: α) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και β) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για τις αντίστοιχες διοργανώσεις. γ) για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δ) Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό την έχουν οι πειθαρχικές επιτροπές των Ενώσεων  2. Η εφέσεις επί των πρωτοβάθμιων αποφάσεων, όπως και όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εκδικάζονται από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο».
Συμπέρασμα: Όπως βλέπετε, πάντα ως απάντηση στις αερολογίες της προπαγάνδας, υπάρχει διαχωρισμός των Πειθαρχικών Επιτροπών. Άλλη η Πειθαρχική της Λίγκας, ειδικότερα το όργανο είναι μονομελές και είναι αρμόδιο για τις… καμπάνες στο πρωτάθλημα, άλλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που είναι τριμελής και «αρμόδια για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας». Αρα, υπάρχει διαχωρισμός διοργανώσεων και μάλιστα από τον ίδιο το νομοθέτη του ποδοσφαίρου.