Η ΕΠΟ ενέκρινε την αφαίρεση έξι βαθμών για την αδειοδότηση


-Αρχικά η ομοσπονδία δεν ήθελε ποινές, όμως πέρασε της Superleague

«Aναφορικά με τις ποινές ομάδων που δε θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ, όμοια με την περσινή (αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμός μετεγγραφών κ.λπ.)», ανέφερε η απόφαση του ΔΣ της Superleague για τις ομάδες που τον Απρίλιο δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής, επειδή δεν θα πληρούν τα οικονομικά κριτήρια της UEFA, την σεζόν 2019-20. Η εισήγηση της διοργανώτριας πέρασε από το σημερινό (26/11) ΔΣ της ΕΠΟ, αν και η ομοσπονδία δεν ήθελε επιβολή ποινών παρά επιτήρηση για όλες τις ομάδες, μέχρι και για αυτές που δεν θα πάρουν άδεια. Με άλλα λόγια η ΕΠΟ έκανε πίσω και πέρασε της Λίγκας.
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ:
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Έντι Ντερβισάι, Ιβάν Βέλα και Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Ενεκρίθη ο κανονισμός αδειοδότησης της Super League περιόδου 2018-19, ως εισήχθη στην Ε.Ε. μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.
Ενεκρίθη το νέο σχέδιο δράσης της Ομοσπονδίας κατά της χειραγώγησης αγώνων. Το σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από την UEFA.
Καταγγέλλεται «για σπουδαίο λόγο» η συνεργασία με το μέλος της Κ.Ε.Δ. κ. Ιωάννη Τσαχειλίδη.
Ενεκρίθη η διεξαγωγή του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τις νησιωτικές ΕΠΣ στη Σύρο στο διάστημα 4-14 Ιανουαρίου 2019.
Ενεκρίθη το πλάνο ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου περιόδου 2018-19.