Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού (3): Διαχωρισμός Πειθαρχικών Επιτροπών, άρα και διοργανώσεων, άρα γίνεται προπαγάνδα

Αντιγράφουμε και το άρθρο 36 του ΚΑΠ με τον τίτλο Πειθαρχική Δικαιοδοσία: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του παρόντος, αρμόδια όργανα για την εκδίκαση διαφορών και την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι: α) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και β) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για τις αντίστοιχες διοργανώσεις. γ) για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δ) Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό την έχουν οι πειθαρχικές επιτροπές των Ενώσεων  2. Η εφέσεις επί των πρωτοβάθμιων αποφάσεων, όπως και όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εκδικάζονται από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο».
Συμπέρασμα: Όπως βλέπετε, πάντα ως απάντηση στις αερολογίες της προπαγάνδας, υπάρχει διαχωρισμός των Πειθαρχικών Επιτροπών. Άλλη η Πειθαρχική της Λίγκας, ειδικότερα το όργανο είναι μονομελές και είναι αρμόδιο για τις… καμπάνες στο πρωτάθλημα, άλλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που είναι τριμελής και «αρμόδια για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας». Αρα, υπάρχει διαχωρισμός διοργανώσεων και μάλιστα από τον ίδιο το νομοθέτη του ποδοσφαίρου.
Η διαφορά είναι πως η ποινή έδρας είναι σαν την κόκκινη κάρτα και εκτίεται στους επόμενους αγώνες, όχι κατ’ ανάγκη της ίδιας διοργάνωσης. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δεν είναι διαφορετικές διοργανώσεις, γιατί να υπάρχουν χωριστές πειθαρχικές επιτροπές; Νομίζουμε πως είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε, στο Κύπελλο συμμετέχουν ομάδες και από τις τρεις εθνικές κατηγορίες και όχι από μια.