Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού (2): Το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού που η προπαγάνδα δεν θέλει να θυμάται…

Αφορά στον αγώνα της 2ης Αγωνιστικής των πλέι οφ της περιόδου 2016-17, την υπόθεση με το κουτάκι μπύρας στον τότε τεχνικό του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Η διαφορά είναι ότι ο αγώνας διεκόπη οριστικά, ενώ στην Πάτρα συνεχίστηκε μετά από 10’. Όμως, το σημαντικό είναι ότι στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ και αυτό είναι το δεδικασμένο υπέρ του Ολυμπιακού. Δηλαδή δεν επιβλήθηκαν μείον τρεις βαθμοί για το επόμενο πρωτάθλημα, απλά για το τελευταίο οι «πράσινοι»… έφαγαν μείον δυο λόγω της οριστικής διακοπής του αγώνα.
Η σημασία της
Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά τα αναφέρουμε για την περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τυχόν ποινές και παράλληλα ως απάντηση στην προπαγάνδα που γίνεται. Το δεδικασμένο για τον Παναθηναϊκό, στα προπέρσινα πλέι οφ, έχει ενδιαφέρον δεδομένου ότι η αθλητική δικαιοσύνη θεωρεί ότι και τα πλέι οφ είναι πρωτάθλημα, την ίδια έννοια που έχει και η διεξαγωγή των ομίλων του Κυπέλλου ή των διπλών αγώνων στην προαναφερόμενη διοργάνωση. Σημειώστε, επίσης, ότι η πρωτόδικη ποινή παρέμεινε και παρά την έφεση των «πρασίνων».
Ολα κανονικά

Ο κανονισμός προβλέπει τα πάντα όλα για τη διεξαγωγή των ομίλων του Κυπέλλου, μέχρι και τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που επίσης «δείχνει» και που πρέπει να επιβάλλονται τυχόν ποινες. Πάντα, ως απάντηση στην προπαγάνδα να προσθέσουμε και το άρθρο 13 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κώδικα («Ποινές σε ομάδες»), όπου αναφέρει τα εξής: «Αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Όμως, θα είναι σκάνδαλο αν ο Ολυμπιακός κινδυνέψει, δεδομένης της ευθύνης της αστυνομίας.

Σχόλια