Ανοίγουν… δρόμο για Ελληνες διαιτητές, όμως είναι αδιέξοδο!


Τη στιγμή που όλο και περισσότερες ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές, το σύστημα που καταρρέει πιέζει για να μπαίνουν Ελληνες διαιτητές, ή τουλάχιστον να γίνει δοκιμή σε κάποια ντέρμπι, προφανώς σε ματς που θα τους …συμφέρουν. Ηδη, η… αρχή έγινε με την επιλογή του Τζήλου (Λάρισας) στο χθεσινό παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης, προκειμένου να δουν τις αντιδράσεις, και στο παραπέντε έβαλαν ξένο, που θα είναι ο Δανός Μάε, στο σημερινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ελληνα ήθελαν να βάλουν και στην Τούμπα, σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στη διαιτητική πιάτσα.
Αυτό σημαίνει ότι θέλουν «χειρουργεία» και στα ντέρμπι, με το πρόσχημα της στήριξης στην ελληνική διαιτησία! Αυτή θα είναι η νέα… καραμέλα και φυσικά θα προηγηθεί η σχετική προπαγάνδα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για υπόθεση που προκαλεί γέλια, δεδομένου ότι οι Ελληνες ρέφερι τα κάνουν μαντάρα, ακόμη και σε παιχνίδια μεταξύ των αποκαλούμενων μικρομεσαίων ομάδων.
Αν θυμάστε σε αυτή εδώ τη στήλη είχαμε γράψει ότι θα μπει Ελληνας στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης. Απλά, περιμέναμε ότι η αρχή θα γινόταν από τον Κομίνη ή τον Σιδηρόπουλο και όχι με τον Τζήλο.
Μόνη λύση η UEFA
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος με τους ξένους διαιτητές. Εχει να κάνει με την ανικανότητα του Περέιρα, αν προτιμάτε και των Μαρίν, Λίντμπεργκ, να βρεθούν οι κατάλληλοι αλλοδαποί, αφού, μέχρι τώρα, όσοι μπήκαν είναι από το κάτω ράφι και χωρίς μεγάλες εμπειρίες στην Ευρώπη.
Το ένα παράδοξο είναι ότι ΚΕΔ με τρεις ξένους αρχιδιαιτητές δεν μπορούν να φέρουν ρέφερι υψηλού επιπέδου ούτε από τις χώρες τους, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία! Ο Περέιρα αναλαμβάνει ευθύνη για τους… απίθανους που ορίζει, όμως γιατί δεν μπορεί να βρει καλύτερους;
Φυσικά, και έχουν μεγάλη πλάκα. Εφόσον ο Πορτογάλος έχει τη στήριξη της UEFA γιατί δεν ζητά να ορίσει η ίδια τους διαιτητές, προκειμένου να έχουν και τον φόβο της τιμωρίας; Περιμένει κάποιος να τα κάνει μαντάρα και να πουν οι ομάδες ότι δεν θέλουν ξένους ρέφερι;