«Εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, να φύγουν Τριτσώνης, Κουκουλάκης»

-Καταπέλτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των ομάδων με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA ενώ έγινε λόγος για «αδίστακτη συμπεριφορά του πρώτου»

Ξεκάθαρη θέση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε ο Ολυμπιακός στη συνάντηση της Πέμπτης (11/10) με τους εκπροσώπους της UEFA, βγάζοντας στη φόρα τη σαπίλα και την ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των «ερυθρολεύκων» μίλησε ξεκάθαρα για «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο που κατευθύνει τα πάντα». 
Επίσης, με αφορμή τα χάλια της διαιτησίας (και μόνον αυτά, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις) η "ερυθρόλευκη" πλευρά ζήτησε την απομάκρυνση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ειδικά για τον πρώτο, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε λόγος για αδίστακτη συμπεριφορά με αφορμή τη δήθεν… σύμπτωση, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν από την ΚΕΔ, ότι στις 20 Σεπτεμβρίου ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής διαιτησίας του Δανού Κριστόφερσεν στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Europa League Βίντι-Μπάτε Μπορίσοφ 0-2 και στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των ορισμών της ΚΕΔ, ορίστηκε για τον αγώνα της 6ης Αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1.
Παραδέχθηκαν ότι εκθέτει την UEFA
Κι όμως οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA πήραν θέση για τη… σύμπτωση με τον Τριτσώνη και τον Κριστόφερσεν. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες παραδέχθηκαν ότι τέτοιες επιλογές εκθέτουν μέχρι και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και τις διοργανώσεις της. Δηλαδή δεν εκθέτουν μόνο την ΚΕΔ των τριών ξένων αρχιδιαιτητών και ειδικότερα τον Περέιρα, άρα το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
«Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, τα οποία αφήνουν και την παραμικρή υπόνοια», είναι ένα σχόλιο που έγινε από την πλευρά των αξιωματούχων των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών που ισοδυναμεί με μεγαλοπρεπές άδειασμα της ΚΕΔ αλλά και «καρφί» προς τον Τριτσώνη.
«Στην ΕΠΟ δεν λειτουργεί τίποτα»
Στη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (11/10) μεταξύ των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, την οποία συγκάλεσε ο τοποτηρητής της δεύτερης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς, με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε συναινετικό κλίμα όπως θέλησε να περάσει η ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νομική σύμβουλος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Ευαγγελία Σουλούκου ζήτησε τον εξορθολογισμό των εξόδων της ΕΠΟ, φέρνοντας ως παράδειγμα μελέτη σύμφωνα με την οποία η Superleague πληρώνει από ποσοστά επί των μεταγραφών, των προστίμων και των τηλεοπτικών συμβολαίων κτλ, συνολικό ποσό ύψους 11-12 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία. Επίσης, η ΕΠΟ προ διετίας είχε 60 υπαλλήλους και τώρα έχει 100! Εδώ προέκυψε νέο… άδειασμα καθώς οι ξένοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι στην Ομοσπονδία «δεν λειτουργεί τίποτα». Αλλωστε, έχουν άποψη λόγω της καθημερινής παρουσίας του Τσέχου υπερσυμβούλου, Πετρ Φούσεκ στο Πάρκο Γουδή.
Ποιοι έλαβαν μέρος
Στην τρίωρη συνάντηση της Πέμπτης έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ , Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος αποχώρησε για να παραστεί στο δείπνο με τους φιλοξενούμενους της ΠΟ Ουγγαρίας. Από την πλευρά των ΠΑΕ, τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ, Ευαγγελία Σουλούκου, τον ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος του, Μάκης Γκαγκάτσης, την ΑΕΚ η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη και τον Παναθηναϊκό ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.  Από πλευράς FIFA, UEFA, εκτός από τους Λάκοβιτς, Φούσεκ έλαβαν μέρος ο Μάριος Γεωργίου (από την επιτροπή παρακολούθησης της FIFA) και ο Ατζελο Ρηγόπουλος (εκπρόσωπος της UEFA).