FIFA: Μέχρι την 1η Οκτωβρίου δηλώνονται οι διεθνείς διαιτητές και βοηθοί (έγγραφο)

– Από την επιστολή προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα και όσοι διαιτητές είναι έναν χρόνο στον πίνακα της Superleague
Με έγγραφό της προς όλες τις Ομοσπονδίες, η FIFA θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου για να δηλωθούν οι διεθνείς διαιτητές. Οι προϋποθέσεις που θέτει είναι οι εξής:
1. Οι προτεινόμενοι διαιτητές πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 ετών (23 ετών στην περίπτωση των βοηθών διαιτητών) την 1η Ιανουαρίου του έτους για το οποίο έχουν ορισθεί. Οι διαιτητές πρέπει να έχουν γεννηθεί το αργότερο 31.12.1993 και οι βοηθοί διαιτητές πρέπει να γεννηθούν το αργότερο στις 31.12.1995, προκειμένου να εξασφαλισθεί ελάχιστο επίπεδο εμπειρίας. Η FIFA διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει διαιτητές ηλικίας άνω των 45 ετών (γεννηθέντες το 1974 ή πριν) να υποβληθούν σε πρόσθετες τεχνικές αξιολογήσεις καθώς και σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις και δοκιμές καταλληλότητας κατά περίπτωση.
2. Κάθε υποψήφιος πρέπει να κατατάσσεται με βάση την απόδοσή του σε παιχνίδια σε εθνικό κατά τη διάρκεια των 12 μηνών πριν από την υποψηφιότητά τους στον κατάλογο διεθνών διαιτητών. Να μην τεθούν οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά.
3. Τουλάχιστον όλοι οι υποψήφιοι διαιτητές πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμασία φυσικής κατάστασης που έχει εγκριθεί από την FIFA και σε ιατρική στις 2 Ιουνίου 2018 ή μεταγενέστερα.