Ξεφτίλα: Χωρίς κριτήρια ο ορισμός των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι επειδή δεν βρίσκουν από το πάνω ράφι


-Να χαίρονται οι Φίφες, οι Ουέφες, οι Θοδωρήδες και οι… λοιποί συγγενείς (σ.σ. ο στρατός των ξένων που κάνουν παρέλαση στην ΕΠΟ) τους Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ που καταστρέφουν την ελληνική διαιτησία.
-Οι τρείς ξένοι αρχιδιαιτητές αμοίβονται με ένα κάρο λεφτά και από το άσημο Γκεστράνιους στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0), στον Σάντρο Σάρερ. Ο Φιλανδός ήταν στην πρώτη κατηγορία της UEFA, ο Ελβετός στη δεύτερη, δηλαδή από το κακό στο χειρότερο.


Για ακόμη μία φορά ξεφτιλίστηκε ο Περέιρα με τον ορισμό του Σάντρο Σάρερ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (30/09) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ελβετός ρέφερι θα διευθύνει το ματς των Πειραιωτών με τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο, δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για ένα τόσο σημαντικό αγώνα.
Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είχε οριστεί ο άσημος Γκεστράνιους και τώρα ορίστηκε ο… ανύπαρκτος Σάντρο Σάρερ, ο οποίος βρίσκεται στην 2η κατηγορία της UEFA.
Βοηθοί του Ελβετού διαιτητή αποφασίστηκε να είναι ο Σλάνταν Γιοσίποβιτς και ο Μπεκίμ Ζογκάρι, ενώ τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.
Ο Σάρερ είναι γεννημένος στις 06/06/88 και είναι διεθνής από το 2015. Έχει σφυρίξει συνολικά 31 διεθνείς αγώνες, οι περισσότερο εκ των οποίων όμως είναι για το UEFA Youth League και τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες.
Απόδειξη του πόσο ανύπαρκτος είναι, αποτελεί ότι έχει σφυρίξει συνολικά σε 3 ματς των ομίλων του Europa League και σε κάποια για τα προκριματικά του Champions League, ή του Europa League, ενώ δεν έχει διευθύνει αναμέτρηση ελληνικής ομάδας.
Τα κριτήρια της επιλογής του είναι άγνωστα, με τον Ελβετό, δάσκαλο στο επάγγελμα, να μην έχει την εμπειρία για να ανταποκριθεί στις συνθήκες ενός ντέρμπι πρωτοπόρων όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Για ακόμη μία φορά οι αρχιδιαιτητές δεν βρήκαν ρέφερι ούτε από την ελίτ, ούτε καν από τα δεύτερα της πρώτης κατηγορίας, κάτι το οποίο δείχνει πολλά. Για να γίνει πιο κατανοητό ο ορισμός του Ελβετού είναι σαν να λέμε από την Γ’ Εθνική της UEFA.
Γιατί δεν παρεμβαίνουν η FIFA και η UEFA και να απομακρύνουν τους τρεις ξένους αρχιδιαιτητές που για δεύτερη φορά απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να φέρουν έναν ικανό ξένο διαιτητή. Γιατί, σίγουρα δεν αρκεί μόνο να είναι ξένος ο ρέφερι, αλλά έμπειρος και ικανός για να διευθύνει ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό ντέρμπι.
Ο Γκεστράνιους την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τυχερός, ο Ελβετός όμως θα είναι;