Διαιτησία: Μαύρες σελίδες και προκλήσεις

-Πέρσι άλλαξαν μετά από δυο ώρα τον Κομίνη, φέτος μετά από μια μέρα τον Ελβετό
-Φυσικά δεν παραιτήθηκε κανείς!
-Τα λάθη μπαίνουν σε «ζυγαριά», ανάλογα με την ομάδα και παράλληλα κάποιοι έχουν ασυλία
 -Ο Περέιρα πλέον βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του και η δύσκολη θέση του φαίνεται από την παρουσία του στα γήπεδα


Ενας χρόνος και δυο μήνες βρίσκεται η διαιτησία υπό την ηγεσία του Βίτορ Μέλο Περέιρα και η θητεία του είναι γεμάτη από μαύρες σελίδες και προκλήσεις. Μετά από 42 χρόνια ξένος διαιτητής (Μπορμπαλάν) σφύριξε τελικό Κυπέλλου, μετά από 43 χρόνια κατ’ απαίτηση της FIFA έρχονται ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι, επειδή δεν άντεχαν τις φωνές των ομάδων για τα εκκωφαντικά, ανεξήγητα, παιδαριώδη διαιτητικά φάλτσα. Παράλληλα, η διαιτησία βρίσκεται από την πρώτη αγωνιστική στο κάδρο, με το θερμόμετρο στο πρωτάθλημα να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σα να μην έφταναν αυτά, τα λάθη μπαίνουν σε «ζυγαριά», ανάλογα με την ομάδα που γίνονται. Ο Περέιρα με την ανοχή των Μαρίν και Λίντμπεργκ (που ήρθαν στην πορεία και απέτυχαν εξίσου) κατάργησε μέχρι και τις εκθέσεις των παρατηρητών, δίνοντας σερί ορισμούς σε τιμωρημένους διαιτητές!
Δεν γίνονται τώρα αλλά με το… καλημέρα του Πορτογάλου. Αποκορύφωμα; Πλέον μέχρι και οι ίδιοι οι διαιτητές, σύμφωνα με όσα λέγονται στη διαιτητική πιάτσα, παραδέχονται ότι τα έχουν χαμένα!
Δεν υπάρχει πρόοδος με τους τρεις ξένους αρχιδιαιτητές, παρά ξεφτίλα χωρίς όριο. Ούτε ξένους ρέφερι της ελίτ κατηγορίες δεν μπορούν να φέρουν. Πέρσι άλλαξαν τον Κομίνη δυο ώρες μετά τον ορισμό του σε ένα ασήμαντο (από βαθμολογικής άποψης) παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής Πανιώνιος-Λεβαδειακός, με τη δικαιολογία ότι έβαλε κώλυμα λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας του! Φέτος, μια μέρα μετά αντικαταστάθηκε ο Ελβετός διαιτητής (Φενταγί αντί Σέρερ) και μάλιστα σε ένα ματς, όπως Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με την αιτιολογία τραυματισμού, κάτι που δεν ξανάγινε τα τελευταία χρόνια!
Που είναι η πρόοδος; Ο Περέιρα πλέον δεν μπορεί να αποποιείται ευθυνών. Δεν γίνεται να φταίνε άλλοι και όχι αυτός που ορίζει.