ΕΠΣ Σερρών: Έκτακτο ΔΣ για τη… μάστιγα των αποχωρήσεων ομάδων

Έκτακτο Δ.Σ στην Ε.Π.Σ.Σερρών προανήγγειλε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών ο α΄ αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Κώστας Βότσης, με αφορμή τις αποχωρήσεις ομάδων που ανακοινώθηκαν, αλλά και όσα κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα πως το “κύμα” θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο το επόμενο διάστημα στην Ανώτερη και στην Β΄ Κατηγορία.
Μπορεί βέβαια πολλές αποχωρήσεις να μην έχουν πάρει ακόμη επίσημη μορφή και απλά να κυκλοφορούν ως φήμες, ωστόσο η Ένωση πιάνοντας τον σφυγμό των ομάδων και την ανησυχία που υπάρχει θέλει να προσπαθήσει να προλάβει καταστάσεις παίρνοντας μέτρα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Ένα πιθανό μέτρο που μπορεί να παρθεί και θα αφορά τις ομάδες των δύο χαμηλότερων κατηγοριών είναι η μείωση του παράβολου συμμετοχής και κάποια κίνητρα που είναι πιθανόν να δοθούν προκειμένου να πειστούν κάποιες ομάδες και να συνεχίσουν να υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Άλλωστε κύριο μέλημα αυτής της διοίκησης ήταν η αύξηση των ομάδων της Ένωσης και όχι φυσικά η μείωση τους και θα προσπαθήσει να παλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.

Mεγάλη μείωση από την Ε.Π.Σ.Σερρών στα παράβολα συμμετοχής!
Πριν από λίγο καιρό η Ε.Π.Σ.Σερρών στην προκήρυξη του πρωταθλήματος είχε ανακοινώσει τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων για την Επίλεκτη, την Ανώτερη και την Β΄ Κατηγορία, με το ποσό και για τις τρεις κατηγορίες να είναι 200 ευρώ, ωστόσο μετά τις αποχωρήσεις αρκετών συλλόγων και τις φήμες για ακόμη περισσότερες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, σε έκτακτο Δ.Σ η διοργανώτρια αποφάσισε να κάνει μεγάλες μειώσεις.
Συγκεκριμένα για την Επίλεκτη Κατηγορία, επειδή έτσι κι αλλιώς είχε εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, ωστόσο για την Ανώτερη Κατηγορία το ποσό μειώθηκε κατά 35% και από 200 ευρώ έγινε 130 ευρώ, ενώ για την Β΄ Κατηγορία μειώθηκε κατά 60% και από 200 ευρώ έγινε 80 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά την Ανώτερη Κατηγορία η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής είναι η 14η Αυγούστου, ενώ για την Β΄ Κατηγορία η Ένωση θα δώσει όση προθεσμία χρειαστεί προκειμένου να πετύχει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετοχών.
ΠΗΓΗ: www.serressport.gr