Αναβλήθηκε η κλήρωση της Superleague


-Αναμενόμενη η ομόφωνη απόφαση της διοργανώτριας
Από τη στιγμή που παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των τηλεοπτικά «αστέγων» ΠΑΕ, η Superleague αποφάσισε την αναβολή της κλήρωσης για την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Εξελίξεις σε αυτό το θέμα αναμένονται στις επόμενες μέρες, καθώς αν δεν λυθεί οι Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων, Παναιτωλικός και Ξάνθη δεν υπογράφουν την προκήρυξη.
Η καθυστέρηση οφείλεται και στον εμπαιγμό του Βασιλειάδη, ο οποίος απέσυρε τελικά την πρότασή του για την αναδιάρθρωση, αν και η Λίγκα είχε ξεκινήσει διάλογο μαζί του και είχε αποδεχθεί το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεών του, τόσο για τη μείωση των ομάδων (αρχικά στις 14 και συζητούσε αργότερα για 12), όσο και τις σχετικές με τους κανονισμούς. Η νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της κλήρωσης είναι η Πέμπτη 9 Αυγούστου και αν μέχρι τότε δεν βρεθεί η «χρυσή τομή», τότε θα κινδυνέψει και η έναρξη του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου αλλά σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια θα μετατεθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και με ποιον τρόπο θα ανέβουν από την Football League. Επίσης, αν και η Λίγκα αποφάσισε πρωτάθλημα με 14 ομάδες την σεζόν 2019-20, το πιο πιθανό, εφόσον δεν ισχύει η πρόταση Βασιλειάδη, είναι να πέσουν δυο και όχι τέσσερις ομάδες…
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας για το ΔΣ και τη ΓΣ:
Πριν την έναρξη των εργασιών του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική.
Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων.
Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018.