Θα τρέμουν ξανά οι διαιτητές

-Οσοι γνωρίζουν από διαιτησία προβλέπουν ότι θα… τριτώσει το κακό

Τα δυο τελευταία χρόνια, η διαιτητική πιάτσα, κρίνοντας κάποιες αποφάσεις ρέφερι και βοηθών, δηλαδή από το 100-0 υπέρ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως επίσης και από το 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού, θεωρεί ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί ήταν φοβισμένοι. Εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχονται και όσοι ρέφερι έκαναν δηλώσεις, με τη διαφορά ότι μίλησαν για πίεση. 
Οσοι γνωρίζουν από διαιτησία, προβλέπουν ότι θα τριτώσει το… κακό και παράλληλα ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνουν και χειρότερα, ειδικά υπέρ της ΑΕΚ. Ο Περέιρα με τους πίνακες της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου δεν έκανε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Ουσιαστικά κατηγορείται πως δεν έκανε τίποτα, αφού με την αποπομπή δεκάδων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών έριξε σε αυτούς όλα τα βάρη για την κακή εικόνα της διαιτησίας, άρα μεγαλύτερη η πίεση, μην αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν και εννοούμε την ασυλία που είχαν οι ρέφερι, καθώς οι τιμωρίες εξαρτιόνταν από το ποιος θα έκανε το λάθος και σε βάρος ποιας ομάδας θα γινόταν.
Επίσης, σωστά έφυγαν κάποιοι διαιτητές από τους πίνακες, όμως υπήρχαν κάποιοι που δεν έπρεπε να φύγουν ή να υποβιβαστούν, διότι στην Superleague έμειναν χειρότεροι. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε ονόματα, επειδή θα κατηγορηθούμε ότι έχουμε συμπάθειες ή αντιπάθειες, όμως ο κόσμος γνωρίζει τι έγινε. Οσο καλές προθέσεις και να είχε ο Περέιρα δεν δημιούργησε την εντύπωση ότι έβγαλε πίνακες με αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση την εικόνα των διαιτητών, όπως και με τα στάνταρ που ο ίδιος ανακοίνωσε… κατόπιν εορτής.
Στην διαιτητική πιάτσα προκάλεσε εντύπωση ότι ο Περέιρα δεν περίμενε τον Σουηδό, Λίντμπεργκ, τον τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή και βιάστηκε να βγάλει πίνακες. Γιατί οι αξιολογήσεις έπρεπε να γίνουν τόσο νωρίς; Γιατί, ντε και καλά ο Περέιρα έπρεπε να αναλάβει όλο το βάρος των πινάκων. Ο Ισπανός Μαρίν και ο Σουηδός Λίντμπεργκ, γιατί εστάλησαν από την FIFA;