Εντολή της FIFA για τους πίνακες


-Να βγουν με ψηφοφορία από όλη την ΚΕΔ και μετά την έλευση του τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Διαφάνεια με τη συμμετοχή όλων των μελών της ΚΕΔ στις αποφάσεις για τη στελέχωση των πινάκων της διαιτησίας θέλει η FIFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τοποτηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μπιορν Βασάλο διεμήνυσε στον Περέιρα ότι δεν πρέπει να δώσουν αφορμές που θα δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των ομάδων για τη διαιτησία, πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, και μόνο με αποφάσεις για παραμονή ή μη διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών.
Για αυτό ο Μαλτέζος παράγοντας ζήτησε από τον Πορτογάλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της ΚΕΔ, οι αποφάσεις για τους πίνακες των ρέφερι της Superleague να είναι αξιοκρατικές και παράλληλα να εφαρμοστεί ο κανονισμός (σ.σ. τα ίδια θα γράφει και ο καινούριος), δηλαδή να υπάρξει ψηφοφορία όλων των μελών της ΚΕΔ. Με άλλα λόγια δεν φαίνεται να ισχύει ότι ο Περέιρα έχει ήδη έτοιμους τους πίνακες.
Επίσης, η FIFA δεν θέλει να απαξιωθεί ο Ισπανός, Μαρίν, ο οποίος δεν έχει φθαρεί, παρά τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ελληνική διαιτησία. Όμως, το κυριότερο είναι ότι αν βγουν πίνακες νωρίτερα, θα απαξιωθεί ο τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί μέχρι το τέλος του μήνα στα γραφεία της ΕΠΟ.
Για αυτό και ο Περέιρα είναι υποχρεωμένος να περιμένει όχι μόνο την έλευση τρίτου ξένου αρχιδιαιτητή αλλά και την έγκριση του νέου κανονισμού διαιτησίας. Πότε θα βγουν οι πίνακες, αυτό εξαρτάται από το νέο πρόσωπο της ΚΕΔ, δηλαδή το διάστημα που θα ζητήσει για να ενημερωθεί…