Yπερσύμβουλος ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ

-Δεν μπόρεσαν να τον μπλοκάρουν...
Κάποιοι επιχείρησαν να τον μπλοκάρουν, όμως η FIFA ήταν ανένδοτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ειδοποίησε χθες την ΕΠΟ ότι βρήκε τον υπερσύμβουλο και ότι είναι από χώρα της Βόρειας Ευρώπης. Σήμερα (28/06) ο Τσέχος υπερσύμβουλος, ο 56χρονος Πετρ Φούσεκ αφίχθη στα γραφεία της ΕΠΟ και σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην αυριανή ΓΣ της Ομοσπονδίας. 
Πρόκειται για πρόσωπο που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα διοικητικά του ποδοσφαίρου και ήταν γραμματέας στην ΠΟ Τσεχίας αλλά και αντιπρόεδρος των FIFA, UEFA, υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο Σάλας. Συνολικά οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις και επιλέχθηκε ο Φούσεκ, ενώ λέγεται ότι το ...πράσινο φως άναψαν οι τοποτηρητές Βασάλο και Λάκοβιτς.
«Θα εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ. Τη διαδικασία αυτή θα επιβλέψει ένας ανεξάρτητος ειδικός ο οποίος θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA. Ο ρόλος του ειδικού θα καθοριστεί σε ξεχωριστή σύμβαση που θα συνταχθεί από τη FIFA και την UEFA, αναμένεται δε να παραμείνει στην Ελλάδα για δώδεκα τουλάχιστον μήνες. Ο/Η ειδικός, από κοινού με την ΕΠΟ, πρέπει να παρουσιάσει το στρατηγικό πλάνο μαζί με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του, μέχρι την 15 Ιουλίου 2018», αναφέρει για τον υπερσύμβουλο η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα, στην επιστολή που εστάλη στις 21 Μαϊου, γνωστή και ως επιστολή των έξι όρων.
Ηδη στην ΕΠΟ είχαν ετοιμάσει και το γραφείο του Φούσεκ και σήμερα (28/06) ξεναγήθηκε. Ήταν δεδομένο ότι θα έρθει και θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.
Η έλευσή του σημαίνει ότι ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Αλέξης Δέδες απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και κάποιοι εντός της ΕΠΟ, αναρωτιούνται τι περιμένει και δεν παραιτείται;