«Παράσημο» ανικανότητας στη διοίκηση της ΕΠΟ

-«Δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά», τόνισε ο Βασάλο που ανακοίνωσε την παραμονή της Επιτροπής Παρακολούθησης για έναν ακόμη χρόνο
-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, χθες στη ΓΣ, δεν τα άκουσε μόνο από τις Ενώσεις αλλά και από τις FIFA, UEFΑ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Μαύρη μέρα» για τη διοίκηση της ΕΠΟ ήταν η χθεσινή, με αφορμή τη διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία έλαβε χώρα με την παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και του τοποτηρητή της Μπιορν Βασάλο. Σα να μην έφτανε που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος τα άκουσε από τις Ενώσεις, ο ίδιος και η διοίκησή του βρέθηκαν στο στόχαστρο και του Μαλτέζου παράγοντα, ο οποίος ανακοίνωσε την παράταση, τουλάχιστον για έναν χρόνο, της θητεία της Επιτροπής Παρακολούθησης, ενώ ξεκαθάρισε: «Δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά».
Σα να μην έφτανε αυτό, ο Βασάλο τόνισε ότι κίνδυνος Grexit είναι ακόμη ορατός: «Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός αν όλοι αφήσουμε τις προσωπικές ατζέντες και τις συγκρούσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA».
Επίσης, είπε:
- «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Zητήσαμε απαντήσεις και λάβαμε φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν πειστικές. Κάποιοι από εδώ μέσα δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργούμε. Η επιτήρηση ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε».
- «Θα φέρουμε (σ.σ. τον Τσέχο υπερσύβουλο Πετρ Φούσεκ) και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου».