Εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣ Ηρακλείου

-Τζώρτζογλου: «Κουκουλάκης και άλλα 30 άτομα στοιχίζουν στην ΕΠΟ από 15.000 ευρώ το μήνα»

www.neakriti.gr
Στην έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού των περασμένων χρόνων, καθώς και στον προϋπολογισμό της ΕΠΣ Ηρακλείου προχώρησαν ομόφωνα  τα σωματεία της Ένωσης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο "Αστόρια".
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, αφού μίλησε για τις πολλές και επιτυχημένες δράσεις που πραγματοποίησε η διοίκησή του τα περασμένα χρόνια και μάλιστα γι' αυτές που έρχονται, έδωσε απαντήσεις για όλα μέσω έγγραφων στοιχείων που παραχώρησε στους εκπροσώπους των σωματείων που παρευρέθηκαν εκεί και αφορούσαν τον οικονομικό απολογισμό.
Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στις σχέσεις που υπάρχουν τα τελευταία δύο χρόνια με τον σύνδεσμο διαιτητών καθώς και την καρατόμηση των διαιτητών του Ηρακλείου από τα εθνικά πρωταθλήματα.
Αναφορά έγινε και στο κομμάτι των υποδομών, με τις επιτυχίες της διοργάνωσης του παιδικού πρωταθλήματος, καθώς και την πορεία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ. Ιδιαίτερη μνεία στις δηλώσεις του έκανε στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Σταύρο Αρναουτάκη και Νίκο Συριγωνάκη, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο τοπικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί να δώσει μπάλες σε όλα τα σωματεία.
Τέλος με τη βοήθεια του κ. Δροσίτη, έχει σχηματιστεί ειδικός φάκελος  για τη διοργάνωση φιλικού παιχνιδιού τον Μάιο ή τον Ιούνιου του 2019 ανάμεσα στην Εθνική ομάδα του 2004 και την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, αναβιώνοντας τον τελικό του EURO 2004.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε στις 11:00 λόγω μη απαρτίας αντί για τις 10:00 που είχε αρχικά οριστεί και τον λόγο πήρε αμέσως ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος μίλησε για τον ορισμό της Γενικής Συνέλευσης: «Δεν είχαμε άλλη ημερομηνία πέρα από τις 30 Ιουνίου λόγω του καταστατικού που επιβάλει να είναι αυτήν την ημερομηνία. Θα έπρεπε να περιμένουμε τη συνέλευση της ομοσπονδίας για να πούμε ορισμένα πράγματα με τα σωματεία. Η ΓΣ της ΕΠΟ έγινε 29 του μήνα και εμείς πήγαμε μια μέρα μετά».
Για τον διοικητικό απολογισμό των περασμένων χρόνων, ο κ. Τζώρτζογλου ανέφερε: «Δε μένουμε μόνο στον ψυχρό ρόλο του άρθρου 2 του καταστατικού δηλαδή να διοργανώνουμε τα πρωταθλήματα. Κάνουμε πράγματα που είναι για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Ένα από αυτά είναι η σχολή UEFA C. Σχολή προπονητών για όλη την Κρήτη. Είχε πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί 48 άτομα τελείωσαν τη σχολή και είναι σημαντικές οι σχολές ήταν μια καλή δράση.
Ακόμα ένα θέμα που έγινε το 2017 που δεν ήταν μόνο τοπικού ενδιαφέροντος ήταν το παιχνίδι τη Εθνικής του 2004 με την Ίντερ. Ακόμα λαμβάνουμε τα συγχαρητήρια για για τη φιλοξενία και την οργάνωση. Ήδη έχουμε ετοιμάσει ένα φάκελο για ένα ανάλογο τέτοιο παιχνίδι που προτείνουμε να γίνει το Μάιο ή τον Ιούνιου του 2019, ανάμεσα στην Εθνική ομάδα του 2004 με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας του 2004. Μια αναβίωση του τελικού του 2004. Με τη βοήθεια των Ζαγοράκη, Καραγκούνη και της Ομοσπονδίας διεκδικήσουμε να φέρουμε αυτό, και τον φάκελο έχει ήδη ετοιμάσει ο κ. Δροσίτης.
Ο τελικός του κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Τυμπάκι το ανέλαβε ο Πλούταρχος Κουτεντάκης. Κάναμε κάποια πράγματα, θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Αυτό που απουσιάζει από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η αξιοπιστία, η ισονομία, πράγματα που διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, όμως γι’ αυτό που είμαστε υπερήφανοι είναι η αξιοκρατία, η ισονομία και η αξιοπιστία. Τα πρωταθλήματα του Ηρακλείου αξιόπιστα.
Για τη σχέση της ΕΠΣΗ με τους διαιτητές: «Η άσχημη σχέση που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ της Ένωσης και του συνδέσμου διαιτητών. Όπως αναφέρει ο νόμος οι διαιτητές πρέπει να ανήκουν στην ΕΠΣΗ και να λειτουργούν με βάση την ΕΠΣΗ. Αυτές οι σχέσεις έχουν άμεση σχέση με την κακή σχέση που έχει η ΕΠΣΗ με τον Μιχάλη Κουκουλάκη, η οποία μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν άριστη και με τον ίδιο και με τον σύνδεσμο. Δε μπορείς να στοιχίζεις 15.000 το μήνα, όχι μόνο ο Μιχάλης αλλά και ακόμα 30 άτομα. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζουμε τα εκατομμύρια. Η ΕΠΣΗ πηρέ 15.000 επιχορήγηση από την ΕΠΟ, και παίρνει ένας άνθρωπος αυτά τα λεφτά για ένα μήνα. Έχουμε 120.000 μπάτζετ, η πολιτεία δε μας δίνει ούτε ένα ευρώ . Όλες οι ενώσεις στην Ελλάδα είναι στην ίδια κατάσταση. Ευτυχώς που έχουμε ένα Σταύρο Αρναουτάκη και ένα Νίκο Συριγωνάκη, αλλά αυτό δε συμβαίνει στις άλλες Περιφέρειες στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έχουμε μια βοήθεια. Το πρόβλημα είναι η εκάστοτε πολιτεία. Και δεν εννοώ μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιοσδήποτε», ενώ στη συνέχεια μίλησε για το προεκλογικό κομμάτι:
Είναι άδικο αυτό που γίνεται στο πρόσωπό μου και δεν έρχονται στις συνελεύσεις να μου πουν τι θέλουν και να τους απαντήσω σε όλα. Προεκλογικά σπιλώθηκα. Εδώ είναι τα χαρτιά τα έσοδα, τα έξοδα για να τα δει όποιος θέλει. Κανείς δε μπορεί να θίξει και να σπιλώνει εμένα, είναι άδικο.
Προσπαθήσαμε με κάποιους χορηγούς να διασφαλίσουμε τις δωρεάν διαιτησίες, καταφέραμε όμως γιατί είναι ένα σημαντικό ποσό να επωφεληθεί αυτές τις 2 διαιτησίες και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε κάποια έσοδα που θα τα δούμε προσεχώς.
Μια άλλη δράση είναι τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου under 19 που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, πήραμε συγχαρητήρια από ΟΥΕΦΑ και ομοσπονδία. Έμειναν ευχαριστημένοι όσοι το παρακολούθησαν. Παράλληλα θέλω να πω ειλικρινά ευχαριστώ για την προσπάθεια τηε επιτροπής διαιτησίας. Οι κ.κ. Ιωαννίδης και Χανιωτάκης, όρισαν τόσα πολλά παιχνίδια.  Στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ εξυπηρετήθηκαν τα αιτήματα των σωματείων κατά 99% πάντα στα νόμιμα πλαίσια.
Για το κομμάτι των υποδομών: «Παιδικά πρωταθλήματα για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης καταφέραμε και διοργανώσαμε παιδικό με 3.500 παιδιά και είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Παπαγγελή. Η πορεία των Μικτών ΕΠΣΗ είναι πολύ σημαντική. Συγχαρητήρια στους Κουτεντάνη, Παπαγγελή, στους προπονητές μας για το αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κορυφή αντιμετωπίζοντας τεράστια μεγέθη.
Έπειτα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ τοποθετήθηκε για την καρατόμηση των διαιτητών του Ηρακλείου στους πίνακες: «Δεν υπάρχει κανένας διαιτητής Ηρακλείου στους πίνακες της 1η εθνικής, ενώ στη β’ ενώ είχαμε 5 πλέον έχουμε έναν. Δεν είναι μόνο για μας όμως, είναι για όλη την Κρήτη αυτό.  Ο Μουρτζάκης ήταν με το ένα πόδι στη Σούπερ Λιγκ, ο Φουκάκης πήγε στην Σούπερ Λιγκ και μετά έπεσε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βισκαδούρο και Ζαχαριουδάκη. Όλοι τους παίζουν 30-40 παιχνίδια στα τοπικά πρωταθλήματα. Φτάνει κάποιος διαιτητής στο όνειρό του και όταν κάποιος θέλει να είναι μοναχοκόκορας, ή να εξυπηρετεί συμφέροντα του διαλύει τα όνειρα».
Τέλος, όπως αποφασίστηκε θα σταλεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη σε όλα τα σωματεία της Α1 ΕΠΣΗ επιστολή προκειμένου να καταγράψουν τις προτάσεις τους για πλέι οφ ή όχι στο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Παράλληλα τα σωματεία θα μπορούν να αναφερθούν και στο κομμάτι των «μικρών» για περίπτωση αλλαγής στον αριθμό τους αλλά όχι από τη φετινή χρονιά, αλλά από την επόμενη. Τα σωματεία  θα πρέπει να έχουν στείλει τις προτάσεις τους στην ΕΠΣΗ μέχρι τις 10 Ιουλίου.