Ο κανονισμός δεν προβλέπει ορισμό ξένων διαιτητών και εκθέτει την ΚΕΔ!


***Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένστασης από τον χαμένο του τελικού;

***Μήπως αν συμβεί αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα για το Grexit, αφού δεν θα εφαρμοστεί ο κανονισμός;
***Τότε γιατί δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού και έλεγαν ότι δεν θέλει η FIFA; Τώρα γιατί να αλλάξει η FIFA;


Αρθρο 36 του κανονισμού διαιτησίας. Για τον ορισμό των διαιτητών γράφει 549 λέξεις και αποτελείται από 13 παραγράφους. Όμως, καμία παράγραφος δεν προβλέπει ότι η ΚΕΔ έχει δικαίωμα να επιλέξει ξένο διαιτητή. Μπορεί να προβλέπεται (παράγραφος 7) η αποστολή ξένων διαιτητών σε άλλη ομοσπονδία με απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ, όμως δεν προβλέπεται το αντίστροφο.
Μήπως, αντί να λύσουν ένα πρόβλημα δημιουργήσουν περισσότερα;
Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένστασης από τον χαμένο του τελικού;
Μήπως αν συμβεί αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα για το Grexit αφού δεν θα εφαρμοστεί ο κανονισμός;
Γιατί δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι;
Τότε η FIFA, έλεγαν, ότι δεν το δέχθηκε; Γιατί να το δεχθεί τώρα;
Θα παραδεχτούν από μόνοι τους ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άσχημη, άρα θα πάμε για Grexit; Ο πίνακας της Λίγκας έχει 24 διαιτητές και 55 βαηθούς δεν τους κάνει κανένας; Ας βάλουν από τη Β’ Εθνική!
Από πότε η ΚΕΔ ρωτάει τις ομάδες ποιόν διαιτητή θα βάλει; Δεν είναι ανεξάρτητη για να αποφασίσει μόνη της και να «λουστεί» τις συνέπειες τις επιλογής;
Ο Περέιρα ήρθε για να φτιάξει την ελληνική διαιτησία ή να την καταστρέψει;
Εχει πάρει το ΔΣ της ΕΠΟ απόφαση για ξένους διαιτητές στον τελικό και δεν το ξέρουμε;
Η ΕΠΟ έχει διαιτητή στην ελίτ κατηγορία και συνολικά έξι διεθνείς (σ.σ. ο Καλογερόπουλος είναι τραυματίας), επίσης δέκα διεθνείς βοηθούς, και δεν τους κάνει κανείς; Τότε πως η FIFA και η UEFA θα τους ορίζουν σε αγώνες των διοργανώσεών τους; Μήπως, τελικά τους λέμε, να μην τους ορίζουν; Μήπως υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να χάσει θέσεις και ο Σιδηρόπουλος να υποβιβαστεί από την ελίτ κατηγορία;

Θα χρεωθεί η ΕΠΟ τέτοια μεγάλη ήττα;
Αναλυτικά ο κανονισμός:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI  ΟΡΙΣΜΟΙ
 ΑΡΘΡΟ 36 
Ορισμός διαιτητών
1. Κάθε αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ, ανά κατηγορία αρμοδιότητάς του, ορίζει τους διαιτητές των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων από τους αντίστοιχους πίνακες διαιτητών. 
2. Οι ημέρες ανακοίνωσης του ορισμού των διαιτητών εθνικών πρωταθλημάτων καθορίζονται με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ μετά από εισήγηση της ΚΕΔ.
3. Δύναται η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί σε αγώνες του πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας ή Κυπέλλου Ελλάδος σε συμμετοχή ομάδας Α' Εθνικής Κατηγορίας και διαιτητές 2ης Κατηγορίας από τον πίνακα ταλαντούχων διαιτητών/υποψηφίων για άνοδο, που αποφασίζεται από την ΚΕΔ σε επίσημη συνεδρίασή της κατά τη διάρκεια κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου.
4. Δύναται η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί σε αγώνες του πρωταθλήματος Β' Εθνικής Κατηγορίας και διαιτητές 3ης Κατηγορίας από τον πίνακα ταλαντούχων διαιτητών/υποψηφίων για άνοδο, που αποφασίζεται από την ΚΕΔ σε επίσημη συνεδρίασή της κατά τη διάρκεια κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου
5. Η ΚΕΔ ορίζει τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές των διεθνών αγώνων, επίσημων ή φιλικών, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εφόσον αυτοί δεν ορίζονται από την FIFA ή την UEFA ονομαστικώς. Ο ορισμός γίνεται μόνο από τους πίνακες διεθνών διαιτητών και βοηθών διαιτητών αντιστοίχως. Ύστερα από έγκριση της FIFA ή της UEFA η ΚΕΔ δύναται να ορίζει σε διεθνείς αγώνες, επίσημους ή φιλικούς, διαιτητές ή βοηθούς διαιτητές μη διεθνείς από τον αντίστοιχο πίνακα της 1ης κατηγορίας.
6. Η ΚΕΔ ορίζει τους 4ους (αναπληρωματικούς) διαιτητές στους διεθνείς αγώνες, επίσημους ή φιλικούς, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μόνο από τον πίνακα της FIFA ή της UEFA. Ύστερα από έγκριση της FIFA ή της UEFA η ΚΕΔ/ΕΠΟ δύναται να ορίζει στους ίδιους αγώνες ως 4ο (αναπληρωματικό) διαιτητή μη διεθνή από τον αντίστοιχο πίνακα της 1ης Κατηγορίας.
7. Εάν ζητηθεί από ξένη ομοσπονδία η αποστολή διαιτητών για να διευθύνουν αγώνες των πρωταθλημάτων της, η ΚΕΔ ορίζει αντίστοιχους διαιτητές μόνο εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ.
8. Όλοι οι φιλικοί αγώνες στους οποίους γηπεδούχος είναι ΠΑΕ θα διευθύνονται από διαιτητές που θα ορίζει, μετά από σχετική αίτηση της γηπεδούχου ομάδας, η ΚΕΔ. Όλοι οι φιλικοί αγώνες στους οποίους γηπεδούχος είναι ερασιτεχνικό σωματείο θα διευθύνονται από διαιτητές που θα ορίζονται, μετά από σχετική αίτηση του σωματείου, από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ που ανήκει, από τον πίνακα αξιολογημένων διαιτητών, εφόσον η ΕΠ/ΕΠΣ τους γνωστοποιεί στην ΚΕΔ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ώρα έναρξης του αγώνα.
9. Ο ορισμός διαιτητών αγώνων τουρνουά ανεξαρτήτων ομάδων, επιχειρήσεων, σχολείων, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανήκει στο οικείο όργανο διαιτησίας της ΕΠΣ. Ο ορισμός και η αποδοχή του ορισμού από άλλο όργανο επισύρει πειθαρχική ποινή στο διαιτητή. Εφόσον ορίζονται διαιτητές 1ης, 2ης, 3ης και 4ης κατηγορίας, οι ορισμοί κοινοποιούνται στην ΚΕΔ.
10. Η ΚΕΔ ανάλογα με την κρισιμότητα των αγώνων της Β' Εθνικής κατηγορίας και της Γ' Εθνικής κατηγορίας ,μπορεί να χρησιμοποιεί διαιτητές ανώτερης κατηγορίας. Στους αγώνες Κυπέλλου εφόσον αγωνίζονται ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, ο διαιτητής ορίζεται από τον πίνακα της ομάδας της ανώτερης κατηγορίας.
11. Ο ορισμός διαιτητών στους αγώνες του Γυναικείου ποδοσφαίρου, του ποδοσφαίρου Σάλας, του ποδοσφαίρου Άμμου, του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, γίνεται και/ή επιβλέπεται από το κατά περίπτωση εντεταλμένο μέλος της ΚΕΔ. 
12. Είναι δυνατός ο ορισμός από την ΚΕΔ σε αγώνες του πρωταθλήματος Νέων των ΠΑΕ διαιτητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας.
13. Οι γυναίκες διαιτητές μπορούν να συμπεριλαμβάνονται και να ορίζονται σε διοργανώσεις ανδρών μόνον εφόσον έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα αγωνιστικά τεστ που ισχύουν για τους άνδρες διαιτητές.