ΝΕΟ ΣΟΚ: «Βόμβα» για εξαγορά ψήφων και στις εκλογές της ΕΠΣ Λέσβου


***«Καταιγίδα» οι καταγγελίες που διαδέχονται η μια την άλλη
***«Ένα χιλιάρικο η ψήφος» στην ακριτική ένωση, σύμφωνα με τις αιχμές που άφησε ένας πρόεδρος ομάδας της Λήμνου

Βαριές σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφήνουν οι καταγγελίες-σοκ , οι οποίες διαδέχονται η μια την άλλη, για όσα έγιναν στο παρασκήνιο εκλογικών αναμετρήσεων ποδοσφαιρικών ενώσεων (ΕΠΣ) της χώρας, οι οποίες ψηφίζουν για την ανάδειξη διοίκησης στην ΕΠΟ. Αρχικά κάποια πράγματα έγιναν γνωστά μέσω δημοσιευμάτων, όμως τελευταία αυξάνονται οι επώνυμες καταγγελίες. Όλα αυτά δείχνουν πως η… εξυγίανση, όχι απλά μπάζει νερά αλλά βυθίζεται κανονικά. Η πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία… εξυγίανση!
Μέχρι τώρα οι καταγγελίες-σοκ ήταν οι εξής:
Η δήλωση του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου ότι για τις εκλογές της ΕΠΟ, που έγιναν στις 18 Αυγούστου 2017, δαπανήθηκαν έξι εκατ. ευρώ για εξαγορά ψήφων, προκάλεσε την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. Όμως, τις τελευταίες μέρες δεν ακολούθησαν μόνο οι καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή, Σωτήρη Βοργιά κατά του παράγοντα του ΠΑΟΚ, Μάλαμα Τεβεκέλη, για τις οποίες ο τελευταίος είπε ότι θα κινηθεί δικαστικά (άρα επ’ αυτών θα αποφασίσει η δικαιοσύνη), αλλά και σημαντική ανακοίνωση δυο σωματείων της Ζακύνθου για… αίσχη στο νησί του Κοντονή, όπως επίσης και καταγγελία της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας Μαρίας Γκουγκουσκίδου για «σημεία και τέρατα» ενόψει των εκλογών της ΕΠΣ Εβρου που γίνονται  την Τετάρτη (31/05), προσθέτοντας ότι «μοίραζαν χρήματα και έπαιρναν σφραγίδες σωματείων».
Σε όλα αυτά προσθέστε και τις αιχμές για εξαγορά ψήφων και στις εκλογές της ΕΠΣ Λέσβου.
Πιο συγκεκριμένα η νέα καταγγελία-σοκ έγινε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων Λήμνου, με φόντο τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, το ρόλο της ΕΠΣ, αλλά και προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στα διάφορα ζητήματα.
Σε αυτή τη συνάντηση καταπέλτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του limnosxpress, ήταν ο Πρόεδρος του Φιλοκτήτη Δημήτρης Βουλγαράκης, ο οποίος «άφησε αιχμές για τον ρόλο της διοργανώτριας αρχής, έκανε υπαινιγμούς για εξαγορά ψήφων προς ένα χιλιάρικο στις πρόσφατες εκλογές».


Για την ιστορία οι αρχαιρεσίες έγιναν στις 5 Ιουνίου 2017. Επίσης, για την ιστορία αναφέρουμε ότι νίκησε και παρέμεινε στην προεδρία της ΕΠΣ Λέσβου ο Σταύρος Ψαρόπουλος (που είναι και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων).
Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ για τη συνάντηση από την ιστοσελίδα nealesvou.gr
Πνέουν μένεα κατά της ΕΠΣΛ στην Λήμνο
Συνάντηση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων Λήμνου, με φόντο τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, το ρόλο της ΕΠΣ, αλλά και προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στα διάφορα ζητήματα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού το παρών έδωσαν όλα τα σωματεία πλην του Κάσπακα, κάτι που σχολιάστηκε θετικά και έδειξε πως οι ομάδες είναι ενωμένες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα προβλήματα.
Ο Πρόεδρος του Διαγόρα Σαρδών που κατέκτησε το πρωτάθλημα φέτος στην Λήμνο, εμφανίστηκε απογοητευμένος και ήταν αιχμηρός απέναντι στην ΕΠΣΛ για τα όσα έγιναν στον πρώτο τελικό πριν μερικές ημέρες στην Μύρινα με αντίπαλο τον Αίγειρο:  «Είδαμε τον τελικό σαν μια γιορτή καθώς θα γινόταν κι η απονομή του Πρωταθλήματος στο Διαγόρα, γι’ αυτό οργανώσαμε μια σειρά πραγμάτων ενισχύοντας το γιορτινό κλίμα που θέλαμε. Ένιωσα πολύ άσχημα με την απόφαση της ΕΠΣ να μην επιτρέψει την είσοδο στο χώρο των επισήμων, των Προέδρων των σωματείων της Λήμνου, μια ανήκουστη και αδικαιολόγητη πράξη, γι αυτό ζητώ συγγνώμη». Μάλιστα την άποψη του προέδρου του Διαγόρα υποστήριξε και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΛ στην συνάντηση, Γιάννης Καλιονίδης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

Αιχμές για εξαγορά ψήφων

Καταπέλτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  limnosxpress, ήταν ο Πρόεδρος του Φιλοκτήτη Δημήτρης Βουλγαράκης, ο οποίος άφησε αιχμές για τον ρόλο της διοργανώτριας αρχής, έκανε υπαινιγμούς για εξαγορά ψήφων προς ένα χιλιάρικο στις πρόσφατες εκλογές, ενώ δεν δίστασε να προτείνει να διοργανώσουν μόνοι τους στην Λήμνο πρωτάθλημα χωρίς την ΕΠΣΛ:  «Όσο παραμένει αυτή η κατάσταση να αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουμε από το Πρωτάθλημα και να φτιάξουμε το δικό μας, όπου υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς». Πρότεινε επίσης την επιστροφή του 50% από τα χρήματα των ποινών σε ένα ταμείο προς ενίσχυση ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, αλλά και πέντε διαιτησίες για κάθε σωματείο, πληρωμένες από την ΕΠΣΛ τονίζοντας την αρχή της ανταποδοτικότητας για τα λεφτά που εισπράττει η διοργανώτρια αρχή.

Ένταση για την μορφή του πρωταθλήματος


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν επίσης και προκάλεσε ένταση ήταν αυτό της μορφής που θα έχει το νέο πρωτάθλημα, πόσες κατηγορίες θα υπάρχουν και πώς αυτό θα διεξαχθεί.  Τόσο ο πρόεδρος της Προποντίδας όσο και οι εκπρόσωποι του Αητού Πλάκας Παναγιάς αλλά και του Αγ. Γεωργίου, τόνισαν ότι η διαφορά δυναμικότητας προκύπτει από τα λεφτά που δαπανούν τα σωματεία σε αμοιβές παικτών διαλύοντας με αυτό τον τρόπο το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ υποστήριξαν την ύπαρξη δύο κατηγοριών ακόμα και με τη μορφή των δυο ομίλων.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Αητού πρότειναν την ύπαρξη ενός πρώτου γύρου με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια τη διχοτόμηση σε δυο ομίλους Α1 και Α2 με 6 και 7 ομαδες αντίστοιχα, όπου με δυο γύρους σε κάθε όμιλο, θα βγαίνει απευθείας πρωταθλητής στον πρώτο όμιλο, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του κινήτρου για την Α2. Παρόμοια πρόταση κατέθεσε και ο πρόεδρος του Αγ. Γεωργίου, Δημήτρης Σφενδύλης, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την ανάγκη ύπαρξης δυο κατηγοριών, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα σωματεία που δίνουν λεφτά σε αμοιβές ποδοσφαιριστών. Απ’ την άλλη πλευρά, πλην του Κεραυνού και του Ηρακλή που υποστήριξαν χωρίς να επιμείνουν τις δυο κατηγορίες, τα υπόλοιπα σωματεία συνηγορούν στην ύπαρξη μιας κατηγορίας, καθώς είναι πολύ λίγες οι ομάδες για δυο κατηγορίες. Στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, επικράτησε η άποψη για μια κατηγορία τη νέα χρονιά, κάτι που θα μπει και στη λίστα των προτάσεων προς την ΕΠΣ.

Τι ζητάνε από την ΕΠΣΛ

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Κεραυνού, Νίκος Μαρινάκης, αναγνώρισε ότι η στάση της ΕΠΣΛ απέναντι στα σωματεία της Λήμνου είναι προβληματική, αλλά ζήτησε να τεθεί ένα πλαίσιο με ρεαλιστικές και ουσιαστικές διεκδικήσεις από πλευράς των παραγόντων.  Η συζήτηση έληξε σε καλό κλίμα, ενώ αποφασίστηκε ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων προς την ΕΠΣ.
Συγκεκριμένα:
-Πέντε δωρεάν διαιτησίες τη νέα χρονιά
-Επιστροφή των χρημάτων από τις κάρτες και τις ποινές σε ταμείο για ενίσχυση ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς
-Πλήρης εξοπλισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε γήπεδο με βάση αυτά που ορίζει ο κανονισμός για αποφυγή ατυχημάτων ή δυστυχημάτων.
-Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού για την έκδοση δελτίων μειώνοντας το χρόνο έκδοσης και απλοποιώντας τη διαδικασία.