«Τρέμουν» επεισόδια, δύσκολα θα έρθουν στον τελικό


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη FIFA. Αφορμή αποτελεί το «πολεμικό κλίμα» ενόψει του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει οριστεί να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Βέβαια, δεν προβλέπεται Grexit για επεισόδια, όμως στην Ζυρίχη τρέμουν στην ιδέα να γίνουν, επειδή αυτόματα τέτοια γεγονότα δεν θα σημάνουν τον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ταυτόχρονα και έχουμε και την παγκόσμια ξεφτίλα της FIFA.
Ο λόγος για το τελευταίο; Άπαντες γνωρίζουν ότι η FIFA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των τελευταίων δυο ετών, πρώτα με τον διορισμό διοικούσας και μετά με την Επιτροπή Παρακολούθησης και με την έλευση του Περέιρα, που δεν έχει σημασία αν τον επέλεξε πρώην υπάλληλος συγκεκριμένης ΠΑΕ, επειδή η ουσία είναι ότι όλα αυτά είχαν την έγκρισή της. «Κάνουμε ό,τι θέλει η FIFA», έλεγαν στο Πάρκο Γουδί.
Στην Ελβετία σκέφτονται μέχρι και να μην στείλουν απεσταλμένους για τον τελικό Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αν και αρχικά είχαν προαναγγείλει. Δηλαδή, δεν θα έρθει ούτε η Επιτροπή Παρακαλούθησης. Στόχος είναι να μην χειροτερέψει περισσότερο η θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, επειδή, αν δεν παραστεί κανείς, φιλοδοξεί να στείλει μήνυμα ότι εγκαταλείπει και αποκηρύσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό και μπορεί να παίξει εκ νέου το ενδεχόμενο νέας διοικούσας, ώστε να ψηφιστούν αυστηροί κανονισμοί στη ΓΣ της ΕΠΟ.
Απόδειξη ότι στην FIFA ασχολούνται με τον τελικό αποτελεί το γεγονός ότι από τη Ζυρίχη άναψε «κόκκινο φως» σχετικά με τη μη παρουσία του τιμωρημένου «με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο», Ιβάν Σαββίδη. Το τηλεφώνημα στον Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορία που δεν διαψεύστηκε, έγινε από άνθρωπο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.