Τους έκανε «καφενεία»

-ΕΠΟ και Superleague δεν ενημερώνονται επίσημα από τον Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση


Οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου είναι η ΕΠΟ και η Superleague. Ειδικά σε θέματα που έχουν σχέση με τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο αρμόδια είναι η διοργανώτρια, άρα όποιες προτάσεις για αλλαγές στο πρωτάθλημα, εκεί πρέπει να κατατίθενται. Σα να μην έφτανε που ο Βασιλειάδης παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, θέλοντας να επιβάλει τους δικού του όρους (σ.σ. θυμίζουμε ότι αποτελεί κανόνας οι πολιτικοί να αποφασίζουν με βάση την ψήφο), κατάντησε «καφενεία» τους θεσμικούς φορείς, καθώς μαθαίνουν τα σχέδιά του, είτε από δηλώσεις του, είτε από διαρροές.
Και ο Βασιλειάδης κάνει απίθανα πράγματα. Αρχικά ήθελε από φέτος να μειώσει τις ομάδες τις Superleague στις 12, όμως τώρα ο Υφυπουργός θέλει να αυξήσει της ομάδες της Superleague σε 20, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια μείωσης των ομάδων όλων των επαγγελματικών κατηγοριών! Σύμφωνα με το σχέδιο Βασιλειάδη, που δεν διαψεύστηκε, το πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League προκειμένου να γίνουν 20.
Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Εννοείται ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία τύχη, καθώς η Λίγκα έχει αποφασίσει ήδη η σέντρα να γίνει στις 25 Αυγούστου, ημερομηνία που επικυρώθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ της περασμένης Παρασκευής (25/05). Παρόλα αυτά η… καφενειακή συμπεριφορά του Βασιλειάδη καλά κρατεί αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιό του βρίσκεται ακόμη στο κάδρο. Από την άλλη πλευρά εντύπωση προκαλεί η απάθεια τόσο της Λίγκας, όσο και της ΕΠΟ που δεν βγαίνουν να τοποθετηθούν, έστω και σε καφενειακό επίπεδο. Φοβούνται να μην δυσαρεστήσουν τον Υφυπουργό;