Το ελληνικό ποδόσφαιρο στον... γύψο


***Το... πέθαναν και ασελγούν στο πτώμα του η Κυβέρνηση και οι δήθεν εξυγιαντές


Πρώτη ευθύνη η Κυβέρνηση
Την ώρα που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εντείνουν τον πόλεμο για να ελέγξουν την ΕΠΟ, κάνοντας επίδειξη δύναμης ο ένας στον άλλον, επειδή οι χειρότεροι εχθροί είναι οι πρώην φίλοι, η διαλυμένη κατάσταση, και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πρόθυρα του Grexit, πρέπει να… αφιερωθεί εξαιρετικά την Κυβέρνηση. Πρώτα στον Κοντονή και ακολούθως στον Βασιλειάδη, που είναι οι δυο Υφυπουργοί Αθλητισμού της εποχής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Χωρίς την ακραία συμπαράστασή τους σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά και συμφέροντα ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων και παρατεταμένων παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο, αλλά και την ανοχή τους στις καταγγελίες για «πράματα και θάματα» σε εκλογές ενώσεων, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχε φτάσει σε αυτή την κατάντια. Να άγεται και να φέρεται προς …τέρψη συγκεκριμένων συμφερόντων. Τώρα η Κυβέρνηση είναι ο σύγχρονος… Νέρωνας και βλέπει τις φλόγες της καταστροφής.

Ο …γύρος της ξεφτίλας
Μόνο ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήθελαν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι αποκλειστικά ο καθένας το 100-0 σε όλα. Αν έχετε παρατηρήσει κανείς τους δεν χρησιμοποιεί τη λέξη εξυγίανση. Κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για το διεθνές ρεζιλίκι, όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα η ξεφτίλα των FIFA, UEFA, που έβαζαν… σφραγίδα σε αυτή την καταστροφή, κάνει τον γύρο του κόσμου, έχοντας μια Επιτροπή Παρακολούθησης που… ξύπνησε μόνο, όταν, μετά από συνεχή πόλεμο και μπλόκα εντός γηπέδου, ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα. Τότε ανακάλυψαν ότι υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία.

Η αστεία δικαιολογία
Ούτε ο Γραμμένος ανέλαβε τις ευθύνες για την πλήρη απαξίωση του ποδοσφαίρου. Η δικαιολογία του; Δεν έφτιαξε η διοίκησή του τους κανονισμούς, ξεχνώντας ότι και η δική του είναι συνέχεια της ΠΔΕ/ΕΠΟ, δεδομένου ότι και οι δυο φέρουν κυβερνητική σφραγίδα, αλλιώς, σε μια καλώς εννοούμενη δημοκρατία, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τα αίσχη που έγιναν για το καλό της… εξυγίανσης. Και στο κάτω κάτω, εδώ το θέμα δεν είναι ότι δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί, είναι ότι δεν εφαρμόστηκαν σε πειθαρχικά παραπτώματα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μάλιστα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.