Ο Μπορμπαλάν εκδίδει βιβλίο με τον τίτλο «μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής»


www.athina984.gr
O Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν ο οποίος θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι και συγγραφέας και σε λίγες μέρες θα εκδώσει στην Ισπανία το βιβλίο του.
«Μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής». Αυτός ο τίτλος του βιβλίου, του Ισπανού διαιτητή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 15 Μαϊου.
Είναι ένα έργο 350 σελίδων που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 φωτογραφίες, όπου ο Ισπανός ρέφερι από την Αλμερία, γράφει για το μεγάλο του όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στις 30 Μαΐου θα γίνει 45 ετών και όπως προβλέπει το όριο της ισπανικής ομοσπονδίας, αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του, από τις 20 του στην ελίτ των διαιτητών, στο ποδόσφαιρο στη χώρα του. Μάλιστα ο ελληνικός τελικός θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.
Αστέρια του ισπανικού ποδοσφαίρου στην παρουσίαση
Η παρουσίαση του βιβλίου, με τίτλο «Μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής», γραμμένο από τον Σάλβα Ρ. Μόγια, θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Apolo. Είναι ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο της διαιτησίας, στο οποίο συμμετέχουν πολλά αστέρια της μπάλας. Ο Αντρές Ινιέστα και ο Ραούλ Γκονζάλες, γράφουν τον πρόλογο και ο Χόρχε Βαλντάνο τον επίλογο. Τα έσοδα θα δοθούν στο Ίδρυμα Aladina, κατόπιν αιτήματος του Μπορμπαλάν, για σκοπούς του «Ερυθρού Σταυρού».
Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, που όπως αναφέρουν οι Ισπανοί θα κρεμάσει την σφυρίχτρα του, μόλις τρεις ημέρες μετά τα 45α γενέθλιά του, σε ηλικία 28 ετών ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία και στα 31 του, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη. Από τον Ιανουάριο του 2010 είναι διεθνής και είναι ο μόνος διαιτητής από την Αλμερία που κατάφερε κάτι τέτοιο στη χώρα του.