Υπόθεση Αστέρα Βλαχιώτη: Για έξι λόγους δεν έχει σχέση με την ποινή στον ΠΑΟΚ


Εγινε μια προπαγάνδα ότι τάχα ο ΠΑΟΚ θα δικαιώνονταν στην περίπτωση του τραυματισμού του Γκαρθία λόγω δεδικασμένου του αγώνα Αχαϊκή-Αστέρας Βλαχιώτη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τραυματίστηκε ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την τιμώρησε με μηδενισμό και με αφαίρεση τριών βαθμών και όχι τους γηπεδούχους, ενώ κανονικά έπρεπε να συμβεί το αντίθετο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση πάσχει από πολλές πλευρές:
1)Η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε στις 3 Μάϊου και η αντίστοιχη για τον αγώνα της Τούμπας τελεσιδίκησε εδώ και καιρό.
2) Δεν θεωρείται δεδικασμένο, αυτό ισχύει για την υπόθεση του τραυματισμού του Γκαρθία, που ήδη υπήρχε δεδικασμένο στην υπόθεση του Ιβιτς.
3)Η ποινή στον Αστέρα Βλαχιώτη δεν είναι σύμφωνη με τον κανονισμό, σε αντίθεση με τις ποινές για τις υποθέσεις Ιβιτς, Γκαρθία.
4) Για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ρόλο έπαιξε η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου.
5) Ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν άσκησε έφεση! «Ο λόγος που η ομάδα μας δεν θα ασκήσει έφεση δεν είναι φυσικά ότι αποδέχεται την εσφαλμένη αυτή απόφαση αλλά ότι πλέον έχει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) χάσει την εμπιστοσύνη της στην Αθλητική Δικαιοσύνη», αναφέρει η ομάδα της Λακωνίας σε ανακοίνωσή της, με ημερομηνία 4 Μαϊου. Αλλωστε, η απόφαση δεν είχε καμιά σοβαρή επίπτωση σε βάρος της. Αρα, δεν ξέρουμε τι θα γινόταν στην Επιτροπή Εφέσεων. Παράλληλα πρόκειται για απόφαση-σκάνδαλο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
6) Προσέξτε και αυτό στην ανακοίνωση του Αστέρα Βλαχιώτη: «Σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ομάδα Γ’ Εθνικής δεν είναι υποχρεωτικό να έχει τον προπονητή της στον αγώνα ακόμα και αν αυτός είναι βαρύτατα τραυματισμένος  λόγω ξυλοδαρμού!! Πλέον είμαστε αρκετά έμπειροι μετά την φετινή μας παρουσία στην Γ ΕΘΝΙΚΗ και σε ανάλογη (απευκταία) εμπειρία στο μέλλον αν χρειαστεί, θα αγωνιστούμε και χωρίς ποδοσφαιριστές! Επίσης, πλέον γνωρίζουμε πως ότι και αν συμβεί σε ένα παιχνίδι, είτε βία, είτε απειλές, είτε τραμπουκισμοί αρκεί απλώς ενα ευνοϊκό φύλλο αγώνα, μια ευνοϊκή έκθεση παρατηρητή, και μια ευνοϊκή έκθεση αστυνομίας ώστε να γίνει το άσπρο μαύρο». Βλέπετε, στη Γ’ Εθνική δεν υπάρχει τηλεόραση…