Λούμπος Μίχελ: Την γλίτωσε με τον Ολυμπιακό, την… έβαψε (μαζί και ο ΠΑΟΚ) για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ

***Μετά το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ο Μίχελ ήταν πρωταγωνιστής και στα επεισόδια στην Τρίπολη

Ως διαιτητής αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση, καθώς ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ έκανε αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα στην ελίτ κατηγορία της UEFΑ***. Όμως, ως παράγοντας του ΠΑΟΚ (πρώτα πρόεδρος, τώρα τεχνικός διευθυντής) αποτελεί, ήδη, με βάση όσα έχει κάνει παράδειγμα προς αποφυγή. Για την ακρίβεια κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγή. Αν και έχει και πτυχίο εκπαιδευτικού μένει μετεξεταστέος όσον αφορά στη συμπεριφορά του.

Αφού ξεπεράσουμε γιατί μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ να έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες ενός πρώην διαιτητή ως τεχνικού διευθυντή (θεωρούμε ότι είναι κάτι ανάλογο της διαφοράς του λύκου με τα πρόβατα, χωρίς να θέλουμε να τον προσβάλουμε), οι διαιτητές λένε πως ο Μίχελ μπορεί να διαμαρτυρηθεί ακόμη και για ένα λάθος αράουτ σε έναν ολόκληρο αγώνα! Ενίοτε ξεφεύγει, καθώς σύμφωνα με το φύλλο αγώνα του Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 οι Θάνος, Ζαχαριάδης έγραψαν ότι τους αποκάλεσε «fucking bastards» και ο Σλοβάκος τιμωρήθηκε με έναν μήνα απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Την ίδια φράση ανέγραψε και ο Κομίνης στο φύλλο αγώνα του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, ότι το είπε στον Καλογερόπουλο, με αποτέλεσμα ο Μίχελ να αποβληθεί (από τον Κομίνη) στα τελευταία λεπτά του τελικού.
Όμως, πάλι με τον Κομίνη διαιτητή, ο Μίχελ ξέφυγε στο πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. «You are finished today», έγραψε ο διεθνής ρέφερι ότι του είπε, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά να την έχει άσχημα, αφού δεν κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο. Εξαιτίας τη συμπεριφοράς του Μίχελ κλήθηκε σε απολογία, από τον Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague,με βάση το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα («Απειλές») και οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών μέχρι και με υποβιβασμό και ο ίδιος με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.
Ο Μίχελ τη γλίτωσε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με καταγγελία των «ερυθρολεύκων» έσπρωξε και έβρισε στα αποδυτήρια τον Σάββα Θεοδωρίδη, αν και ακόμη τιμωρημένος για το «fucking bastards», όμως αυτή τη φορά την έχει άσχημα και ο ίδιος και η ομάδα που τον προσέλαβε. Μετά το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ο Μίχελ ήταν πρωταγωνιστής και στα επεισόδια στην Τρίπολη.
***Ο Μίχελ άρχισε τη διεθνή διαιτητική καριέρα του το 1994, συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2006, ενώ θα έπραττε το ίδιο και για τη διοργάνωση του 2010. Παρότι είχε προγραμματίσει διάλειμμα τριών μηνών λόγω προβλημάτων υγείας, έδωσε το "παρόν" στο Euro 2008. Στο παρελθόν έχει διευθύνει 50 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, μεταξύ των οποίων δύο ημιτελικούς, καθώς και τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2003 μεταξύ της Πόρτο και της Σέλτικ, όπως επίσης και τον τελικό του Champions League του 2008 μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι..